Esteu aquí

El 70 % de la ciutadania catalana, d’acord amb què el seu ajuntament aporti recursos als països empobrits

El Fons Català de Cooperació publica una enquesta sobre la percepció de la població catalana respecte de la cooperació al desenvolupament

dimecres, 3 març, 2021 - 11:45

El Fons Català de Cooperació, organització a la qual pertany l’Ajuntament del Prat juntament amb més de 300 municipis catalans, ha presentat recentment els resultats d’una enquesta, duta terme amb el suport de la Diputació de Barcelona, sobre la percepció que té la població de Catalunya sobre la cooperació al desenvolupament, en el context actual.

És important per a aquests municipis conèixer la percepció de la ciutadania, per enfocar futures actuacions i alhora fer una tasca de sensibilització sobre la realitat actual, que contraresti els rumors existents al voltant del món de la cooperació i tots els temes relacionats, com la migració o el refugi.

La cooperació al desenvolupament per a la justícia global és imprescindible mentre existeixin greus desigualtats al món, tant entre països, com dins del mateix país. a més el és una eina imprescindible per arribar als Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 i evitar que cap persona  es vegi obligada a marxar del seu país d’origen, ja sigui per migració econòmica o fugint de persecucions o conflictes bèl·lics.

Les dades de l’enquesta són les següents:

  • 7 de cada 10 catalans i catalanes estan d'acord en el fet que el seu ajuntament i la Generalitat dediquin una part dels seus recursos al desenvolupament de països empobrits, també amb una situació de crisi com l'actual.
  • Un 57 % del total diu que veuria amb bons ulls augmentar la despesa en cooperació de les administracions locals i el Govern fins a assolir el 0,7 % del seu pressupost l'any 2030.
  • La gran majoria (79 %) pensa que les persones migrants venen de manera forçada fugint de la pobresa, la violència i la manca de drets humans als seus països.
  • Més de la meitat (56 %) pensen que l’Estat Espanyol ha de garantir refugi, asil i protecció internacional per a les persones que es veuen forçades a migrar.
  • El 45 % de les persones enquestades creuen que la societat NO està prou conscienciada sobre temes de cooperació al desenvolupament.
  • Més del 80 % donen importància a destinar recursos al desenvolupament dels països empobrits, però consideren que hi ha interessos econòmics i polítics darrere d’aquestes ajudes més que no pas raons humanitàries.
  • Només un 22 % dels catalans i catalanes coneixen o han sentit a parlar dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els que ho coneixen són totalment favorables a posar-hi el focus.
  • Un 68 % desconeixen si el seu ajuntament destina una part del pressupost a la cooperació al desenvolupament

Podeu consultar l’enquesta completa al següent enllaç: https://www.fonscatala.org/sites/default/files/2021-02/Presentacio%CC%81-enquesta-fons-versio-llarga_ok_0.pdf

Font de les dades:  www.fonstcatala.org

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...

dimecres, 22 setembre, 2021 - 12:30

El projecte "Terra de Canvi" de Margherita Isola ha plantat la seva llavor entre les veïnes del Ribera

L'art tèxtil, les plantes medicinals i les pràctiques de cura entre dones són...

dimarts, 21 setembre, 2021 - 14:30

La Festa Major del Prat comptarà amb un Punt Lila per evitar agressions sexistes i LGTBIfòbiques

“Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”.