Esteu aquí

El 7 de juny se celebra per primer cop el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària

El Servei Municipal de Vigilància Alimentària, essencial

Campanya a les fleques del Prat durant juny 2019

divendres, 7 juny, 2019 - 09:15

La designació del Dia Mundial de la Seguretat Alimentària (Nacions Unides) té per objecte contribuir a incrementar la consciència de totes les parts implicades, tant del sector públic com privat, sobre la necessitat de garantir la innocuïtat dels aliments a totes les etapes de la cadena alimentària des de la producció fins el consum.

Idees clau

- Els operadors de la cadena alimentària, des de la fase primària fins a la fase minorista, tenen la responsabilitat de garantir la seguretat dels seus productes.

- Les administracions públiques són responsables de fer control oficial i un seguiment permanent per tal de comprovar que es dona compliment a les reglamentacions vigents en la matèria.

- Les persones consumidores, són responsables de la seguretat dels aliments des del moment en què es compren fins que es consumeixen. L’aplicació de les normes bàsiques de seguretat alimentària a les llars com la correcta conservació en fred, l’aplicació de temperatures adequades de cuinat i rescalfat, la higiene de la manipulació i el control de les contaminacions creuades, són elements indispensables per evitar les malalties de transmissió alimentària a l’àmbit domèstic. 

Sense la conscienciació, la implicació i la responsabilitat de tothom que opera en la cadena alimentària i de les persones consumidores, no seria possible garantir els nivells de seguretat i de qualitat alimentària desitjats.

Xifres El Prat 2018

Al Prat, hi ha el Servei de Vigilància Alimentària (depenent dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum) que durant 2018 ha realitzat:

- 223 visites d’inspecció.

- 176 establiments alimentaris inspeccionats.

- 97% conformes en pràctiques de manipulació.

- 91% conformes en instal·lacions.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 22 gener, 2020 - 14:45

Enquesta telefònica sobre les condicions de vida al Prat

Encarregades per l'Observatori Social de l'Ajuntament

dimarts, 21 gener, 2020 - 13:00

En marxa els cursos d’hivern per a entitats

Formacions sobre el certificat digital, com obtenir subvencions municipals o ...

dimarts, 21 gener, 2020 - 12:45

Èxit de participació de la celebració de l’any nou xinès

És la primera vegada que es fa al Prat