Esteu aquí

El 25N, dol oficial pel Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones

Dimeces 25 de novembre les banderes de l'Ajuntament onejaran a mig pal i es guardarà un minut de silenci a les 12 h

dimarts, 24 novembre, 2020 - 14:30

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha decretat dia de dol oficial el 25 de novembre, en què es commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.

Aquest dimecres, les banderes de la Casa de la Vila onejaran a mig pal, es penjarà un missatge al balcó i es convoca la ciutadania a guardar un minut de silenci demà a les 12 h del migdia. Ateses les circumstàncies sanitàries actuals, que no permeten concentracions, es demana que aquest minut de silenci es guardi en el lloc on s’estigui en aquell moment i mantenint les mesures sanitàries.

Segons el decret de dia de dol signat per l'alcalde, "la discriminació per raó de gènere es dona en totes les edats, afecta a tots els grups socials de forma transversal i es troba en la base de la manifestació més extrema de les violències masclistes: els feminicidis. Les violències masclistes han crescut durant el període actual de confinament; moltes dones, filles i fills han patit l’experiència de conviure amb la persona que els maltracta. Davant aquesta situació, la societat no pot romandre en silenci, la ciutadania ha de treballar de forma conjunta per construir una ciutat lliure de violències masclistes i on el respecte, la cura i la igualtat siguin uns valors cabdals per la nostra convivència".

El decret afegeix que "l’Ajuntament del Prat de Llobregat, declarat municipi feminista en el Ple del passat 4 de novembre de 2020, vol manifestar el seu dol i reconeix la força, valentia i coratge de les dones que han trencat el silenci i les que lluiten dia a dia. No esteu soles! No estem soles!".

Actes i avatars a les xarxes

Des del 18 de novembre se celebren al Prat actes, la majoria virtuals, per commemorar el 25N, mentre que s’anima la ciutadania a posar-se al perfil de les xarxes socials els avatars de la campanya.

 

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu

dijous, 23 maig, 2024 - 13:15

El proper dissabte, 25 de maig, nova edició de la discoteca inclusiva del Prat

El proper dissabte, 25 de maig, de 17 a 19 h, es durà terme al Casal Cívic i Comunitari – Delta, la cinque...

divendres, 17 maig, 2024 - 13:15

El Plenari de la Taula Local d’Infància i Adolescència fa balanç dels dos primers anys d’existència i fixa el repte de futur

El foment del benestar digital en el bon ús de les pantalles centrarà la...