Esteu aquí

Durant la celebració del Ramadà en confinament, garantim una bona convivència

El Ramadà és un dels esdeveniments més importats de l’any per a les persones de religió islàmica, que enguany començarà a l’entorn del 23 d’abril i s’haurà de dur a terme en les condicions de dificultat que implica l’actual situació de confinament a causa del coronavirus.

Ramadà en confinament

dimarts, 21 abril, 2020 - 10:00

El Ramadà és un dels esdeveniments més importats de l’any per a les persones de religió islàmica, que enguany començarà a l’entorn del 23 d’abril i s’haurà de dur a terme en les condicions de dificultat que implica l’actual situació de confinament a causa del coronavirus.

Tenint en compte les especials circumstàncies en què s’haurà de dur a terme el Ramadam d’enguany, l’Ajuntament del Prat vol fer una crida a la ciutadania en general, tant a les persones de religió islàmica que se sumaran a aquesta celebració com a tota la resta, perquè durant el seu transcurs es pugui mantenir una bona convivència i respecte mutu a les diferents comunitats de veïns i veïnes.

En aquest sentit, l’Ajuntament recorda al conjunt de la ciutadana que ha de complir les diferents ordenances de convivència i civisme municipals i complir amb les instruccions de confinament de la població per part de les autoritats. L’Ajuntament vetllarà perquè la celebració del Ramadam sigui compatible amb el necessari respecte al descans veïnal.

El Ramadà és un temps de sacrifici per al dejú i l'abstinència al llarg del dia, a més d’un exercici de superació personal per als creients de la religió musulma. Durant el mes del Ramadà, la vida quotidiana de les persones que el celebren experimenta canvi d'horaris i és un moment de trobada familiar i social. Aquest any, però, l’actual situació de confinament comportarà algunes limitacions en les activitats del Ramadà, com l'oració col·lectiva a les mesquites i les trobades amb d’altres persones, familiars i amics. 

 

Feliç Ramadà!

Ramadà Mubarak!

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 maig, 2021 - 15:00

Finalitza el "Ribera Talent" amb la participació i el talent del jovent de la ciutat

El divendres es van lliurar els premis als vídeos guanyadors en un acte...

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:30

Avui 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Per primera vegada es commemora al Prat, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i...
Manifest Consell Infants Dia Mundial contra LGTBIfobia

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:15

Prop de 30 nens i nenes han treballat durant dos cursos el respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, al Consell dels Infants del Prat

Els nens i nenes del Consell dels Infants s’han encarregat d’elaborar el...