Esteu aquí

Durant la celebració del Ramadà en confinament, garantim una bona convivència

El Ramadà és un dels esdeveniments més importats de l’any per a les persones de religió islàmica, que enguany començarà a l’entorn del 23 d’abril i s’haurà de dur a terme en les condicions de dificultat que implica l’actual situació de confinament a causa del coronavirus.

Ramadà en confinament

dimarts, 21 abril, 2020 - 10:00

El Ramadà és un dels esdeveniments més importats de l’any per a les persones de religió islàmica, que enguany començarà a l’entorn del 23 d’abril i s’haurà de dur a terme en les condicions de dificultat que implica l’actual situació de confinament a causa del coronavirus.

Tenint en compte les especials circumstàncies en què s’haurà de dur a terme el Ramadam d’enguany, l’Ajuntament del Prat vol fer una crida a la ciutadania en general, tant a les persones de religió islàmica que se sumaran a aquesta celebració com a tota la resta, perquè durant el seu transcurs es pugui mantenir una bona convivència i respecte mutu a les diferents comunitats de veïns i veïnes.

En aquest sentit, l’Ajuntament recorda al conjunt de la ciutadana que ha de complir les diferents ordenances de convivència i civisme municipals i complir amb les instruccions de confinament de la població per part de les autoritats. L’Ajuntament vetllarà perquè la celebració del Ramadam sigui compatible amb el necessari respecte al descans veïnal.

El Ramadà és un temps de sacrifici per al dejú i l'abstinència al llarg del dia, a més d’un exercici de superació personal per als creients de la religió musulma. Durant el mes del Ramadà, la vida quotidiana de les persones que el celebren experimenta canvi d'horaris i és un moment de trobada familiar i social. Aquest any, però, l’actual situació de confinament comportarà algunes limitacions en les activitats del Ramadà, com l'oració col·lectiva a les mesquites i les trobades amb d’altres persones, familiars i amics. 

 

Feliç Ramadà!

Ramadà Mubarak!

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Obre La Botiga del Prat, on les persones que reben ajuda alimentària són alhora cogestores del projecte

A més de les vies de subministrament d’aliments tradicionals, es proveeix de...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...