Esteu aquí

Dues conferències informen la gent gran dels drets dels consumidors

Organitzades per l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors

dimarts, 15 març, 2011 - 12:15

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) celebra el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors amb l’organització de dues conferències adreçades a la gent gran.

Amb la finalitat d’aclarir tots els dubtes possibles entorn els temes que afecten a la gent gran, els dies 16 i 17 de març, a l’Equipament Delta del Llobregat i al Casal dels Avis Penedès, respectivament, tindran lloc dues conferències per explicar com funcionen les vendes a les excursions i què cal saber de contractes i tarifes als subministraments de la llum i el gas.

La gent gran és un col·lectiu que gaudeix d’una atenció especial i preferent pel que respecta als seus drets com a persones consumidores i usuàries. Moltes són les consultes i les reclamacions que es registren a l’OMIC i que són d’aquest col· lectiu.

Risc d'enganys
El col·lectiu de la gent gran pateix sovint l’engany d’alguns comercials que els venen matalassos, llibres, màquines pel dolor i molts altres articles amb el típic “regal segur” habitual d’excursions i reunions a la sala d’un hotel. Els canvis de companyia de telèfon, de llum o de gas són un altre problema que, amb la liberalització del mercat, ha augmentat a les estadístiques de consum.

L’OMIC és el servei que l’Ajuntament té a disposició de les persones consumidores per informar, orientar i trametre reclamacions o denúncies en matèria de consum. La gent gran mereix una atenció especial i, a més del servei de consum i amb motiu del Dia Mundial, s’organitzen  aquestes dues sessions informatives amb la voluntat ajudar a un col·lectiu especialment vulnerable.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 maig, 2020 - 11:45

L'adopció d'animals de companyia, la millor opció

Tenir un animal de companyia és una gran responsabilitat. Cal pensar-s'ho...

dilluns, 25 maig, 2020 - 09:30

Recomanacions per a la desescalada a les comunitats veïnals

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l'Ajuntament del Prat respon a les...

divendres, 22 maig, 2020 - 09:45

Llencem correctament les mascaretes i els guants usats

Deixar a la via pública els guants o les mascaretes usades és, a més de...