Esteu aquí

“Diverses: Art i Feminismes”, una exposició col·laborativa del cicle #EnFemení del Ribera

La mostra proposa reflexionar sobre els feminismes a través de les peces creades per les participants als diferents tallers que han acompanyat les artistes visuals Karen Rosentrenter, Ainize i Marta Mouns.

dimecres, 23 febrer, 2022 - 11:30

Diverses: Art i feminismes’ aposta per fer de La Tafanera del Ribera molt més que un espai expositiu. A partir de diferents activitats dinamitzades per artistes visuals al llarg del febrer, i amb una mirada reflexiva entorn dels feminismes diversos, La Tafanera es converteix al març en un espai crític de creació comunitària a través de l’art.

Aquest projecte ha vinculat persones i entitats del territori per generar processos artístics de cura i de reflexió. Les obres col·lectives que formen part de ‘Diverses: Art i feminismes’ ​han estat creades a partir de les dinàmiques facilitades per les artistes visuals Karen Rosentrenter, Ainize i Marta Mouns.

La primera proposta ha estat el taller "Memoria de ser mujer" amb l’artista Karen Rosentrenter. Al llarg de quatre sessions, s'han realitzat projectes tèxtils per reflexionar i valorar qui som, ja sigui a partir de les experiències personals com col·lectives. Aquestes trobades han estat un viatge per la història de les dones i el reconeixement de les seves lluites, que encara continuen.

L’Ainize ha dinamitzat dues Tardes Joves al febrer amb el taller "Les barreres del feminisme". Amb ella, s'han fet serigrafies a partir de les opressions i privilegis que es viuen dins el feminisme. L’ús d’aquesta tècnica, per la seva capacitat de fer repetició en còpia, sempre ha estat clau als moviments socials. A partir de les creacions individuals i col·lectives del jovent, es faran octavetes com a mostra de la diversitat de discursos, idees i sentiments del grup.

Per últim, amb l'acompanyament de la Marta Mouns, repensarem els feminismes en plural amb la tècnica de l’stencil en la proposta "Mi mente es un campo de batalla", a la que encara us hi podeu sumar! El dies 4 i 11 de març, a les 18.30h, plantejarem en comunitat els dubtes, barreres i descobriments que trobem dins l’àmbit del feminisme independentment de la procedència, classe i la identitat de gènere i sexual. D’aquestes sessions sortiran disparadors que faran de l’exposició un espai crític en continu creixement.

El 18 de març a les 19 h, l’exposició ‘Diverses: Art i feminismes’ obre les seves portes amb una xerrada entre les artistes i les persones que han format part d’aquests processos. Podreu visitar i participar d'aquest espai d’art comunitari i reflexió a La Tafanera del Ribera, del 18 de març al 29 d'abril.

Aquesta exposició forma part del cicle ‘En Femení’, que s’organitza cada any al centre cívic conjuntament amb les entitats i grups amb vinculació amb l’equipament, per celebrar i reivindicar el Dia Internacional de les Dones.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 28 maig, 2024 - 09:15

Finalitza la sisena Edició del programa SEFED Joves

El passat 15 de maig va finalitzar la 16a edició del programa SEFED Joves. El SEFED és un programa que acredita un certificat profess...

dilluns, 27 maig, 2024 - 12:15

Tot a punt per a la XV Jornada Tothom Educa

L’esdeveniment se celebrarà el dissabte 1 de juny a l’Institut Escola Pepa...

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu