Esteu aquí

Detectada una espècie rara de ratpenat al delta del Llobregat

Un estudi científic promogut pel Consorci del delta del Llobregat i realitzat per l’equip d’Àreambiental ha permès detectar la presència del ratpenat de Nathusius.

dimarts, 2 desembre, 2008 - 15:18

Les zones humides del delta del Llobregat, amb gran presència d'insectes, proporcionen recursos alimentaris a colònies de ratpenats que estan situades dins i fora dels espais protegits. Aquestes colònies fan una importantíssima funció ecològica ja que contribueixen a controlar les poblacions de mosquits.

El Consorci dels espais naturals del delta del Llobregat va encarregar, la primavera passada, un estudi de la població de ratpenats del delta al doctor Jordi Serra-Cobo, membre del Grup de Recerca Consolidat de Biologia de Vertebrats del Departament de Biologia Animal de la Universitat de Barcelona, i de l’associació Areambiental.

L'estudi ha confirmat que el delta és un territori privilegiat per a diferents espècies de ratpenats i, a més, ha detectat la presència d’un ratpenat migrador, que no havia estat mai citat al delta del Llobregat i del qual a Catalunya i a Espanya es té molt poca informació, el Pipistrellus nathusii, conegut com a ratpenat de Nathusius.

Les principals poblacions reproductores d’aquest quiròpter es localitzen al nord-est d’Europa i solen hivernar al sud-oest, realitzant llargues migracions, algunes d’elles superiors als 1000 km. El ratpenat de Nathusius caça al vol, generalment seguint senders, camins o marges de bosc, i a vegades també sobre l’aigua, com és el cas de la llacuna de Cal Tet, on s’ha detectat.

El Consorci vol potenciar l’estada i reproducció de ratpenats i està estudiant l’adopció de mesures adients per a afavorir-los, com podria ser la col·locació de caixes - niu especials per a ratpenats.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...