Esteu aquí

Descobrint el territori pratenc a la tardor

El Consorci dels Espais Naturals del Delta, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Prat, programa activitats gratuïtes per als caps de setmana, des de l'1 de setembre i fins al 15 de desembre

Cal Tet

divendres, 23 agost, 2019 - 09:30

El Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat ha llançat una agenda amb propostes diverses perquè tots els públics puguin gaudir del territori pratenc i aprendre sobre la seva singular biodiversitat. Totes les activitats són gratuïtes i es porten a terme generalment els diumenges al matí en dos grups, un que comença a les 10 h i un altre que ho fa a les 12 h.

Pineda de Can Camins

Les visites guiades a la pineda de Can Camins, una zona amb un estat de conservació de les comunitats vegetals excepcionalment bo i que destaca per la varietat d’orquídies i fongs que hi viuen, es faran el primer diumenge de cada mes a partir de l'1 de setembre. De forma especial la visita del dia 1 de desembre es dedicarà a descobrir els fongs que s'hi poden trobar.  Les persones interessades no han de fer inscripció, tan sols han de dirigir-se abans de l’hora d’inici al punt de trobada, l’Oficina de Turisme de Can Camins

Espais Naturals del Riu

Pel que fa als Espais Naturals del Riu de Cal Tet, un indret privilegiat per la gran diversitat d’ambients naturals, des de prats humits pasturats per cavalls i estanys plens d’ànecs fins a pinedes litorals i platges naturals, s'hi faran visites guiades el segon i quart diumenge de cada mes a partir del 8 de setembre. De forma especial la visita del dia 22 de setembre es dedicarà a descobrir els insectes que s'hi poden trobar, i el dia 27 d'octubre la flora. Tampoc en aquest cas cal fer inscripció. Les persones interessades s’han de dirigir al punt d’informació dels Espais Naturals.

Carrabiners i Semàfor

Les jornades de descoberta de la Caserna dels Carrabiners i l’edifici del Semàfor, dues construccions històriques que parlen de contrabandistes i policies, de famílies vivint aïllades i dels efectes de la Guerra Civil, es faran el tercer diumenge de cada mes a partir del 15 de setembre. Per a qui vulgui conèixer-les, no cal inscripció prèvia a l’activitat. El punt de trobada és l’aparcament dels Espais Naturals.  

Finca agrícola de la Marina

Aquesta finca situada en la cruïlla dels camins de la Marina i de València, al costat dels Espais Naturals del Riu recull una mostra de les diferents etapes per les quals ha passat l’agricultura al Delta: el secà, el conreu de l’arròs i el regadiu. Es gestiona sota els principis de l’agricultura ecològica. La visita permet conèixer els diferents conreus i fer una pràctica agrícola en aquest espai per experimentar en primera persona les feines de pagès.

 

Sortides d’identificació d’aus

Per últim, el Consorci ofereix unes jornades de formació per conèixer d’una forma més específica el delta, aprenent  a  identificar les aus que  l'habiten, i en aquesta cas i per aquesta tardor, es proposa visitar l’espai de l’Olla del Rei de Castelldefels el dia 14 de setembre i la gola del riu Llobregat als Espais Naturals del riu el dia 9 de novembre per conèixer els  ocells de pas migratori i  algunes aus marines respectivament. El preu d’aquestes activitats és de 10€ i cal inscriure-s’hi trucant al 93 479 32 01 o enviant un correu a administracio@consorcidelta.org

Per a més informació sobre les diferents activitats, es pot visitar el web del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 juliol, 2022 - 15:00

La gastronomia i la natura de proximitat, protagonistes de la guia “L'Estiu al Baix Llobregat. Next Llobregat!”

Sota el títol “BenvinGUST!”, BCN Content Factory, amb la col·laboració del...

dijous, 21 juliol, 2022 - 10:30

Set empreses del Prat reben el segell Biosphere Sustainable Lifestyle pel seu compromís amb el turisme sostenible

Sis d’elles han renovat l’acreditació, mentre que una altra, el Cafè de L...

dimecres, 22 juny, 2022 - 11:45

A l’estiu, viu la natura al Prat!

El municipi ofereix un munt d’opcions per poder gaudir de la natura i...