Esteu aquí

Des d'avui és obligatori portar mascareta a l'aire lliure i en espais oberts al públic

L'incompliment de la mesura es pot sancionar amb una multa de 100 euros

dijous, 9 juliol, 2020 - 10:45

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica avui l'obligatorietat de portar mascareta tant a l'aire lliure com en espais oberts a partir dels sis anys, tot i que es pugui mantenir la distància de seguretat. 

El text estableix que és obligatori que les persones de sis anys en endavant portin mascareta "a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat". L'incompliment es pot arribar a sancionar amb una multa de 100 euros.

Exempcions

No és obligatori portar mascareta per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada pel seu ús o que, per una discapacitat o dependència, no es tingui autonomia per a treure-se-la o bé presentin alteracions de conducta que ho facin inviable. Tampoc serà obligatori quan es faci exercici físic esportiu a l'aire lliure ni en els supòsits de força major o situació de necessitat. També n'exclou l'ús "quan per la pròpia naturalesa de les activitats resulti incompatible".
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 2 març, 2021 - 09:30

Fort descens dels grups escolars confinats al Prat

A la ciutat no hi ha cap centre educatiu tancat

dilluns, 1 març, 2021 - 15:00

Comença la nova Sala Gran Virtual

La gent gran de la Sala Gran Virtual de la Palmira ha estat treballant durant...