Esteu aquí

Cuinem a la Palmira

Les sessions i tallers a la cuina donen vida al centre cívic mentre continua l'aturada d'activitats presencials

Gravació d'un dels vídeos de la campanya #MengemCarxofa a la cuina de la Palmira

divendres, 19 març, 2021 - 12:00

A la Palmira, la gastronomia i la celebració del menjar ha significat una bona eina i una excusa de molt bon gust per conèixer a la gent del barri, compartir una estona en companyia i per fer xarxa.

El Club del Traje, la Colla del tupper i el Receptari del barri són algunes de les activitats i trobades que es feien en presencialitat i omplien els espais del centre, i ens han donat moments memorables.

La vida dels centres cívics ha canviat molt des d'aleshores, però ara la cuina de la Palmira torna a omplir-se (amb mesures i amb algunes alternatives virtuals) de gent de totes les edats per compartir xerrada a dos fugons, els trucs de tot bon xef, i una estona agradable i en companyia. 

 

Què està passant a la cuina de la Palmira?

A la cuina del centre hi ha moltes coses en marxa i, de fet, algunes no han fet més que començar. Des dels més petits, que vénen des de les escoles per aprendre bons hàbits alimentaris, fins als joves de la UEC, les famílies de la Tarda en família o la gent gran de la Palmira. 

Com moltes haureu pogut veure ja a les xarxes de l'Ajuntament i la Palmira, aquesta setmana s'ha estrenat la campanya #MengemCarxofa. La Toñi, del grup del Canal Receptes de la Sala Gran Virtual, ha sigut la primera en compartir la seva recepta de carxofa: carxofes arrebossades. A més, ens ha sorprès el seu ingredient secret. Aquestes setmanes vinents tindrem oportunitat de veure també altres plats molt suggerents, com les postres amb carxofa de Les Escarxofes del Prat i la recepta dels Gorilla's Food Club, que també han sigut gravats gravat a la cuina de la Palmira. 

El Canal Receptes acaba només de començar, però ja ha acollit tres cuineres del barri: la Toñi, la Tita i la Conchita. Quedem a l'espera de veure les receptes que ens té preparades la resta del grup de gent gran, i les anirem compartint a la nostra pàgina web.

La Tarda en família és una de les activitats que es fan tots els dijous a la Palmira (ara en format virtual), per aprendre de temes molt diversos, però també té la seva versió culinària. Per exemple, a l'última, la Carme ens va ensenyar a fer una truita de mongeta blanca i com decorar-la de forma divertida. 

Durant aquest mes de març, la cuina de la Palmira acull també altres activitats dels centres educatius del Prat. De l'hort al Plat, dins de l'àmbit d'Educació per a la Salut, té l'objectiu de fomentar l'alimentació saludable i de KM0 amb alumnat de 4rt de Primària. Per això, molts grups de diferents escoles del Prat ja han passat per la Palmira i visitat la cuina. També el grup de joves de la UEC fa aquí la seva activitat culinària els dimarts. 

Ja s'estan coent noves activitats pels mesos vinents, així que esteu atentes a les nostres xarxes i al butlletí per descobrir més receptes del barri i nous talents de la gastronomia pratenca. I si vols venir a cuinar... no et tallis; Contacta'ns!

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 9 abril, 2024 - 10:00

Juan Miranda desenvolupa "Quan jo dic amor" al Prat de Llobregat

Al llarg del primer trimestre l’artista Juan Miranda, creador i investigador de les arts en viu amb una pràctica que se situa en la in...

dilluns, 8 abril, 2024 - 13:30

Torna el cicle Art en família a la ciutat

Capgirant les famílies es el tema central de la tercera edició del cicle

divendres, 5 abril, 2024 - 12:15

Memòria en Xarxa

Exposició compartida