Esteu aquí

Conveni per facilitar el desplegament de la Llei de Dependència al Prat

El conveni s'ha signat entre l'Ajuntament del Prat i la Generalitat. A la nostra ciutat 890 persones han sol·licitat ajudes i 360 ja han estat resoltes.

dimarts, 22 juliol, 2008 - 16:30

La Junta de Govern local de l’Ajuntament del Prat ha aprovat per la via d’urgència un contracte de col·laboració amb el departament d’Acció Social i Ciutadania per la gestió i l’aplicació de serveis socials. Es tracta d’un conveni que es deriva de la nova legislació en aquest àmbit, que estableix els municipis com a òrgans que desenvolupin aquest tipus d’actuacions, com el desplegament de la Llei de Dependència. Un dels àmbits que més es beneficiarà d’aquest acord són les prestacions en el lloc de residència.

Al contracte programa per al període 2008-2011 es fixen els eixos estratègics, objectius generals, els mecanismes d’avaluació i el sistema de finançament. Fins ara el sistema per aplicar aquestes polítiques era accedir a  la convocatòria pública de subvencions.

Pel que fa a la Llei de Dependència, 890 persones n’han sol·licitat les ajudes al Prat des que es va aprovar a finals del 2006 fins ara. D’aquestes sol·licituds, 360 ja han estat resoltes. Es tracta d’una una normativa complexa que requereix de molts recursos per l’estudi dels casos així com per la resolució. El consistori espera ara fer més ràpids els processos per elaborar els Plans Individuals d’Atenció.
L’Ajuntament del Prat i dels municipis de la demarcació de Barcelona, els consells comarcals i la Federació de Municipis de Catalunya signaran, dijous 24, aquest conveni amb la Generalitat.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...