Esteu aquí

Conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat per impulsar el programa IntersECCions

Amb l'objectiu de treballar per la igualtat d’oportunitats en l’accés de la població a l’educació i la cultura

Lluís Tejedor i Josep Bargalló durant la signatura del conveni.

dimarts, 4 desembre, 2018 - 09:15

L’Ajuntament del Prat i el departament d'Ensenyament de la Generalitat han signat ha signat un conveni de col·laboració per desenvolupar el programa IntersECCions, un projecte capdavanter per la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i la cultura. IntersECCions promou el treball en xarxa i transversal del món educatiu, cultural i comunitari.

El conveni l'han signat l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, durant un acte amb representants de diferents agents implicats en el programa, així com d’una actuació musical d’alumnes del projecte Entreinstruments, la proposta d’IntersECCions per apropar la música a les aules.

60 projectes amb 5.400 alumnes

En el marc del programa IntersECCions s’estan desenvolupant aquest curs escolar prop de 60 projectes als centres educatius de la ciutat, amb la participació de més de 5.400 alumnes d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. Els projectes corresponen a diferents branques de coneixement: Educació en les arts, Foment de la lectura, Coneixement de la ciutat, Impuls de l’anglès i Coneixement Científic, Tècnic i Digital.
 
Molts d’aquests projectes neixen del treball transversal entre agents culturals, educatius i comunitaris de la ciutat, en espais de cocreació i intercanvi d’idees.

Aquest model de treball transversal al conjunt d’una ciutat i des d’una perspectiva comunitària és capdavanter arreu de Catalunya, ja que vol trencar les barreres que històricament han fet treballar el món cultural i educatiu de manera poc coordinada.

El paper de la Generalitat

Amb aquest conveni es formalitza la relació de col·laboració que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat està mantenint amb l’Ajuntament del Prat per al desenvolupament del programa. El Departament d’Ensenyament participa en els diferents espais de treball del programa IntersECCions i impulsa que les seves línies generals s’incloguin al Projecte Educatiu dels centres implicats, i les seves activitats a la respectiva programació anual. També promou la participació de la comunitat escolar en les accions del programa, així com la seva projecció cap a la comunitat i l’intercanvi d’experiències i coneixements entre els centres implicats, etc.

El paper de l'Ajuntament 

Per la seva banda, l’Ajuntament del Prat proporciona els recursos necessaris per al desenvolupament del programa, promou el treball en xarxa d’associacions i col·lectius del Prat que puguin aportar continguts al programa (AMPA, entitats culturals...), organitza una escola d’estiu a final de curs per compartir experiències del projecte i treballa en l’elaboració d’indicadors que en permetin avaluar el resultat, en col·laboració amb la comunitat educativa. El conveni tindrà vigència inicialment durant un curs i serà prorrogable.
 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 28 febrer, 2024 - 12:00

En marxa les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat

Enguany, el motiu de la campanya és visibilitzar la lluita i l’empoderament...

dimecres, 28 febrer, 2024 - 09:45

Arriba la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional

El dijous 7 de març, al Cèntric Espai Cultural

dilluns, 26 febrer, 2024 - 12:15

L’Escola del Parc organitza l’exposició “Les Dones Fem Ciència”

La iniciativa ha estat impulsada per la comissió de coeducació del centre amb...