Esteu aquí

Continuem plantant cara a la Sobre(des)Informació al Ribera

Compartim les sessions i alguns recursos del cicle de Sobre(des)Informació que es va celebrar en format virtual

dijous, 25 març, 2021 - 12:30

Del 26 de gener al 16 de febrer es va dinamitzar des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa el cicle de Sobre(des)Informació. Aquest cicle va comptar, durant les seves quatre sessions, amb diferents especialistes en l'àmbit de la difusió d'informació sense contrastar o poc veraç.

En les primeres sessions, l’Elena Salgado de Verificat, ens va ajudar a aprendre a detectar informació falsa i rumors que trobem a Internet i ens va apropar algunes eines i consells per a desmentir aquest tipus d’informacions. Amb l’Edoardo Bazzaco de Sos Racisme, vam reflexionar a la tercera sessió sobre l’impacte que tenen les informacions falses i com aquestes generen discriminacions que passen a formar part de la nostra manera de pensar i actuar. Aquesta trobada ens va ajudar a repensar-nos a nosaltres i les nostres narratives. Com a tancament, a la darrera sessió vam convidar la Beatriz Robles i en Marc Argemí a una trobada on vam conversar entre tots i totes les inscrites sobre quin paper tenim en la nostra quotidianitat per expandir o no les informacions falses.

Totes les xerrades van aportar recursos molt necessaris, i més en un moment com en el que ens trobem que la diferenciació entre notícies reals i falses és cada cop més difícil. Des del Centre Cívic, volem facilitar que aquests recursos puguin ser consultats per totes les persones que estiguin interessades.

Per aquest motiu, hem preparat una infografia que us podeu descarregar al final de la notícia, amb consells i conceptes destacats que han format part d’aquestes trobades. Us apropem una sèrie de recursos web com són diverses fonts de verificació on diferents grups de persones contribueixen per ajudar-nos a distingir i avaluar els diferents tipus d’informacions que ens arriben. A més, a partir d’avui, cada dijous compartirem un dels vídeos de cadascuna de les sessions al nostre web per apropar a les persones interessades que no van poder assistir en directe, i per continuar aportant reflexió entorn de la sobre(des)informació.

Per últim, com a iniciativa conjunta amb la Biblioteca Antonio Martín, amb motiu de la festivitat de Sant Jordi publicarem una recomanació de llibres per part dels i les ponents del Cicle, que estaran disponibles a la biblioteca per si voleu ampliar els vostres coneixements. 

Podeu consultar la webgrafia i visualitzar els vídeos de les sessions aquí.

Infografia Sobre(des)informació

https://www.elprat.cat/file/infografia-sobredesinformacio (Infografia Sobre(des)Informació - 440844 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 9 desembre, 2022 - 14:00

Una setmana per a la indisciplina

El festival Indisciplinats brota la ciutat de males herbes

dilluns, 5 desembre, 2022 - 10:00

El Prat ocult estrena nova web elprat.cat/elpratocult

Posem a l’abast d’un clic la història del Prat d’una manera lúdica i divertida

divendres, 2 desembre, 2022 - 13:45

Finalitza l’exposició “Encreuaments. L’evolució demogràfica del Prat”

Més 3000 persones han visitat l’exposició que analitza l’evolució demogràfica...