La identitat líquida de Zygmunt Bauman connecta els instituts del Prat

divendres, 20 abril, 2018 - 10:30

El passat  13 d'abril  va tenir lloc al Cèntric el resultat d'un projecte col·laboratiu entre  quatre instituts del Prat, en el que a partir d'un fil conductor comú van desenvolupar  diferents propostes molt emocionants.

Crònica d'Anna Colominas Abelló:

Ha estat a la segona edició del Connexions, un projecte que vincula a joves pratencs amb diversos conceptes relacionats amb la societat actual. En aquest projecte col·laboratiu impulsat pel Cèntric Espai Cultural, en el marc del Programa Educació, Cultura i Comunitat, hi han participat prop de 150 alumnes dels instituts Ribera Baixa, Salvador Dalí, Estany de la Ricarda i Baldiri Guilera.

Amb la guia dels seus professors i professores, i amb el suport del Cèntric Espai Cultural els alumnes han pujat a l’escenari de l’Auditori del Cèntric per transmetre amb entusiasme i emoció tot el que han aprés durant els últims mesos de treball al voltant del concepte “Identitat Líquida”, un terme batejat pel sociòleg i filòsof polonès, Zygmunt Bauman.

I és que dedicar esforços, lectures, gravacions, pensaments, sentiments... a l’obra de Bauman ha estat tot un procés d’aprenentatge i creació artística en tots els sentits.

Els primers en compartir les seves reflexions entorn la societat i la identitat líquida, han estat els alumnes de 1r de Batxillerat del Ribera Baixa, que juntament amb els seus professors, Llucía Vives i Jaume Marí, ens han llegit tot un seguit de creacions literàries pròpies que han escrit a partir de la lectura i aprofundiment de textos del filòsof polonès. Unes lectures que han comptat amb l’acompanyament musical del guitarrista i arpista Lautaro Rosas i de la mateixa professora Llucía Vives, que ha cantat “Serenata para la tierra de una”.

Des del Salvador Dalí, els alumnes del grup de Cultura Audiovisual de 2n de Batxillerat, tutoritzats per la seva professora Alba Sabaté i amb la col·laboració de la fotògrafa pratenca Inma Quesada, ens han mostrat tot un seguit de pràctiques fotogràfiques vinculades a la creació fotogràfica artística i a la temàtica del consumisme. Tota una mostra d’imaginació, creació, reflexió i reivindicació vinculada a la societat líquida en la qual vivim immersos.

Tot seguit, ha estat el torn dels alumnes de 4t d’ESO de l’Estany de la Ricarda que, guiats pels seus professors Joan Puig Malet i Marta Ferrando, han compartit amb tots els presents un vídeo-documental, produït per l’Óscar Solsona, en el que recullen reflexions pròpies vinculades al fet migratori i a les fronteres, a partir de la lectura del llibre Llàgrimes de Sal de Pietro Bartolo, amb qui van realitzar una entrevista per Skype.

Per finalitzar l’acte, els alumnes de 2n de Batxillerat del Baldiri Guilera, dirigits per la seva professora Isabel Nuñez, han omplert l’Auditori amb representacions dramatitzades de diverses obres que apareixen en el llibre 44 cartas desde el mundo líquido de Zygmunt Bauman. Una escenificació artística de creació pròpia que ens ha recordat el canvi constant que viuen les identitats modernes dels joves.

Podeu veure el reportatge del Prat.tv en aquest enllaç i a la galeria de fotos en aquest àlbum.

 Aquí podeu veure algunes imatges de l'acte

Compartir

Noticies relacionades

Vacuna grip

dilluns, 25 octubre, 2021 - 14:45

Arrenca la campanya de vacunació de la grip

​Amb el lema “Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip”, la...

dilluns, 25 octubre, 2021 - 11:30

El Casal de la Gent Gran El Remolar reobre les seves portes

L'espai relacional de jocs i conversa acollirà amb normalitat a les seves...