Esteu aquí

Concentració contra les violències masclistes a la plaça de la Vila

TEMES: Persones,Dones

L’Ajuntament del Prat s’ha adherit a la mobilització, convocada pels moviments feministes el mateix dia que declarava als jutjats la víctima d’una violació múltiple a Manresa

Concentració a la pl. de la Vila

dimarts, 9 juliol, 2019 - 10:15

Diverses desenes de persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça de la Vila per rebutjar les violències masclistes. D’aquesta forma, ciutadania, entitats feministes i també l’Ajuntament del Prat han expressat el seu rebuig a aquesta xacra i la seva solidaritat amb les seves víctimes. Especialment, amb la noia de Manresa que aquest mateix dilluns ha declarat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el judici per la violació múltiple que va patir en una fàbrica abandonada de la capital del Bages el 2016.

Per aquest motiu moviments feministes diversos han fet una crida a concentrar-se aquest dilluns davant dels ajuntaments de Catalunya, en una convocatòria que ha estat secundada per la Federació de Municipis. A la concentració al Prat s’hi han sumat l’alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, la regidora de Feminisme i LGTBI, Anna Martín Cuello, així com altres membres de l’equip de govern i del consistori municipal.

Circuit contra la violència masclista al Prat

Dues de cada tres dones a Catalunya han patit algun tipus de violència masclista al llarg de la seva vida, i gairebé una de cada tres catalanes ha patit agressions molt greus. Així ho recull la darrera Enquesta de Violència Masclista que elabora la Generalitat.

Al Prat, existeix el circuit per combatre aquesta xacra i atendre les dones que la pateixen. Us en podeu informar aquí: (https://www.elprat.cat/persones/dones/circuit-contra-la-violencia-masclista). També us podeu adreçar al Servei d’Informació i Atenció a les Dones, a les Cases d’en Puig o al telèfon 93 379 00 50 (extensió 5613).

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 26 febrer, 2020 - 08:30

Un març ple d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Reivindicatives, de sensibilització i d’empoderament

dimarts, 25 febrer, 2020 - 14:15

L'Ajuntament dota el professorat de més eines per treballar contra el sexisme a les aules

El projecte s’inicia a l’Institut El Prat, l’Escola Jaume Balmes, l’Escola...

dilluns, 24 febrer, 2020 - 11:30

L’alumnat de l’Institut Les Salines aprèn a crear una associació

El programa municipal de Participació Ciutadana els parla sobre participació,...