Esteu aquí

Compromís i reivindicació centren les activitats del Dia de les Dones al Prat

TEMES: Persones,Dones

Durant tot el mes de març se celebraran actes per a tots els públics, coorganitzats per l'Ajuntament i entitats de la ciutat

dimecres, 2 març, 2016 - 10:00

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones. Al Prat, però, se celebren activitats durant tot el mes, coorganitzades per l'Ajuntament i entitats de la ciutat.

La programació combina les accions de petit format amb altres pensades per al gran públic; les activitats lúdiques o relacionals amb altres de reivindicatives i de denúncia.

Un cartell trencador
Enguany, el cartell és trencador i reflexiona sobre els estereotips femenins. És obra de l’artista visual i activista Yolanda Domínguez, internacionalment coneguda per accions com “Infants vs. Moda”, “Accesibles y accesorias” o “Poses”

Activitats destacades
Entre les activitats destaquen el cinefòrum amb pel·lícules com "Pride" al Cine Capri o "Las horas" al Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa (organitzat per l’Associació de Dones Progressistes Frida Kahlo); la taula rodona sobre “La vida més enllà del treball” (organitzada pel Centre de Promoció Social Francesc Palau); la xerrada “Dones i gastronomia”; el debat entre Ana de Miguel -doctora en filosofía i experta en investigació feminista- i Beatriz Gimeno -lluitadora feminista i en pro drets LGTB, va ser presidenta de la Federación Española de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales, entre 2003 i 2007-  sobre el llibre “Neoliberalismo sexual o el mito de la libre elección”, escrit per Ana de Miguel; l’itinerari urbà “La petjada de les dones”; l’exposició al voltant del poema “Diacrític”, de Mireia Calafell; el taller “Consciència corporal, els senyals del cos”; o l’acció col·lectiva “He après d’una dona”.

Najat el Hachmi
Molt destacada, també, serà la presència de l’escriptora Najat el Hachmi, al Cèntric Espai Cultural, per presentar la seva novel·la "La filla estrangera", amb la qual ha guanyat el Premi Sant Joan de narrativa 2015. Najat el Hachmi també va ser reconeguda, l’any 2008, amb el Premi Ramon Llull per “L’últim patriarca”.

Manifest del 8 de març
El caire reivindicatiu i de denúncia prendrà tot el protagonisme a la concentració i lectura del manifest el 8 de març a la pl. de la Vila, on any rere any augmenta la participació de joves d’institut amb lectures compartides. Prèviament hi haurà una tamborinada a càrrec d'entitats de cultura popular. I a continuació, al Teatre Modern tindrà lloc la representació de "Només són dones", amb Míriam Iscla, Sol Picó i Maika Makovski.

 

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...