Esteu aquí

Comencen treballs d'esporga i replantació d'arbres a 90 carrers de la ciutat

Se substituiran uns 300 exemplars morts durant el darrer any

Un operari esporga una palmera.

dimecres, 31 octubre, 2018 - 12:15

L'Ajuntament del Prat iniciarà la setmana vinent els treballs replantació d'arbrat viari de la ciutat, mentre que les esporgues ja han començat fa uns dies. La tardor i l'hivern són les estacions més adients per fer aquestes tasques per mantenir els arbres urbans en bones condicions de salut. S'actuarà en gairebé 90 carrers.

Esporga

La freqüència de l'esporga o poda es fa segons el tipus d’arbre i les característiques del carrer carrer. Hi ha espècies com les tipuanes, les troanes i les moreres que s’esporguen anualment i altres que no ho necessiten. Hi ha un equip de jardiners que, amb actuacions ràpides i puntuals, vetllen per garantir la seguretat del trànsit i els vianants.

Els treballs d'esporga comencen pels carrers on hi ha palmeres, tarongers i troanes, ja que aquests arbres embruten més les voreres. Durant la tardor i l'hivern s’esporgaran uns 3.000 arbres d’alineació al Prat

Replantació

Les tasques de replantació s’allargaran fins al mes de maig. Consisteixen en substituir els exemplars morts durant el darrer any per motius de malaltia, envelliment, vandalisme o no adaptació. Està previst replantar uns 300 arbres. Primer de tot es retiraran els exemplars morts i posteriorment es començaran les tasques de replantació. 

Més ombres

A més de substituir arbres, durant les properes setmanes també es faran noves plantacions per tal d’incrementar les zones d'ombra als patis de les escoles i a les zones de jocs infantils.

Nou Pla municipal d'arbrat viari

El nou Pla municipal de l’arbrat viari preveu que en el transcurs dels propers anys s’aniran incorporant noves espècies d’arbres que s’adaptin millor a les condicions climàtiques i físiques dels carrers del Prat.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dilluns, 14 juny, 2021 - 14:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participin hauran d’utilitzar unes bosses gratuïtes per...
Socorrisme

dijous, 10 juny, 2021 - 14:30

Entra en funcionament el servei de socorrisme a la platja

A partir del dissabte 12 de juny, es posarà en marxa la vigilància de la mar...

divendres, 4 juny, 2021 - 14:15

Campanya especial per fomentar el reciclatge als bars i restaurants de la ciutat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona posa en marxa unes accions especials per...