Esteu aquí

Comencen les VIII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat

Del 2 de març al 2 d'abril, amb la participació de 32 restaurants

Març gastronòmic 2017

dijous, 2 març, 2017 - 11:00

Avui 2 de març comencen les VIII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, en les quals hi participen 32 restaurants de 9 municipis, la majoria del Prat, amb una oferta molt variada que va des de la cuina més tradicional fins a la més avantguardista

L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l'Ajuntament del Prat organitzen aquestes jornades, també conegudes com a Març Gastronòmic, que es desenvoluparan fins el 2 d'abril.

El Prat i vuit municipis més

El Prat continua sent el nucli neuràlgic d'aquest Març Gastronòmic, però altres vuit municipis del Baix Llobregat i fins i tot la ciutat de Barcelona s'han sumat a la iniciativa, de manera que en total hi participaran 32 restaurants –a l'edició de l'any passat hi van participar 20 establiments i es van servir 4.000 menús-.

En l’edició 2017 es podrà escollir entre diferents menús amb l’acompanyament de la beguda, a triar entre un quinto de cervesa Moritz o una copa vi de la DO Penedès.

Receptes molt variades

L'oferta gastronòmica dels restaurants participants serà molt variada, des de propostes de cuina tradicional a la més avantguardista, però totes elles reflectiran les grans possibilitats gastronòmiques d'aquests dos grans productes de qualitat i proximitat com són el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. Molts menús també incorporaran altres productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat, com per exemple els calçots.

El padrí d'aquestes jornades gastronòmiques és Carlo Petrini, president i fundador del moviment internacional Slow Food, qui assegura que “defensar els nostres productors és defensar la nostra economia local, perquè els aliments no són mercaderia, són valors per a la convivència, són història i patrimoni”. El moviment Slow Food compta amb més de 100.000 associats en 170 països i gaudeix d’un pes important entre els grans xefs internacionals.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 novembre, 2019 - 13:45

Compte enrere per a la 46a Fira Avícola del Prat

Porta del Delta hi serà present amb un estand per difondre la gastronomia i...
QuintoTapa 2019

dijous, 31 octubre, 2019 - 09:15

El QuintoTapa tanca la seva 13a edició consolidant-se com a ruta gastronòmica de referència a Catalunya

Enguany s’han introduït novetats com el vot en línia i un nou espai a la...

dijous, 24 octubre, 2019 - 13:15

Obert el període de recepció de candidatures per al premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses

S’hi podran presentar candidatures fins el 20 de novembre.