Esteu aquí

Comencen les VIII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat

Del 2 de març al 2 d'abril, amb la participació de 32 restaurants

Març gastronòmic 2017

dijous, 2 març, 2017 - 11:00

Avui 2 de març comencen les VIII Jornades Gastronòmiques Pota Blava i Carxofa Prat, en les quals hi participen 32 restaurants de 9 municipis, la majoria del Prat, amb una oferta molt variada que va des de la cuina més tradicional fins a la més avantguardista

L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l'Ajuntament del Prat organitzen aquestes jornades, també conegudes com a Març Gastronòmic, que es desenvoluparan fins el 2 d'abril.

El Prat i vuit municipis més

El Prat continua sent el nucli neuràlgic d'aquest Març Gastronòmic, però altres vuit municipis del Baix Llobregat i fins i tot la ciutat de Barcelona s'han sumat a la iniciativa, de manera que en total hi participaran 32 restaurants –a l'edició de l'any passat hi van participar 20 establiments i es van servir 4.000 menús-.

En l’edició 2017 es podrà escollir entre diferents menús amb l’acompanyament de la beguda, a triar entre un quinto de cervesa Moritz o una copa vi de la DO Penedès.

Receptes molt variades

L'oferta gastronòmica dels restaurants participants serà molt variada, des de propostes de cuina tradicional a la més avantguardista, però totes elles reflectiran les grans possibilitats gastronòmiques d'aquests dos grans productes de qualitat i proximitat com són el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. Molts menús també incorporaran altres productes de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat, com per exemple els calçots.

El padrí d'aquestes jornades gastronòmiques és Carlo Petrini, president i fundador del moviment internacional Slow Food, qui assegura que “defensar els nostres productors és defensar la nostra economia local, perquè els aliments no són mercaderia, són valors per a la convivència, són història i patrimoni”. El moviment Slow Food compta amb més de 100.000 associats en 170 països i gaudeix d’un pes important entre els grans xefs internacionals.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 juliol, 2020 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

L'Ajuntament ha establert a la platja totes les mesures necessàries per...

dijous, 2 juliol, 2020 - 09:30

El Mercat de Pagès torna al seu lloc habitual a la pl. de Pau Casals

Cal seguir respectant les mesures de distància i higiene i actuar amb...

dilluns, 22 juny, 2020 - 13:45

L'Ajuntament comença a retirar les pedres de la platja de Can Camins

Fa mesos que estava esperant el permís de la Generalitat per poder actuar