Esteu aquí

Comencen les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental al Prat

dijous, 28 setembre, 2023 - 13:30

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el 10 d’octubre com el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu sobre conscienciar sobre la importància de cuidar i garantir la salut mental i el benestar emocional arreu del món. La salut mental és una dimensió essencial de la salut i també un factor clau per la qualitat de vida de les persones, les famílies i les comunitats.

Per aquest motiu la Taula de Salut Mental Comunitària, impulsada per l’Ajuntament a través de l’Estratègia local de promoció de la Salut Mental Comunitària i Benestar Emocional, posa en marxa una sèrie d’activitats dirigides a la ciutadania sota el lema “Dona accés a la Salut Mental!”.

Enguany es pretén conscienciar sobre com les persones tenen dret a accedir a tots els àmbits de la vida (social, laboral, oci o sanitari, entre d’altres) sense estigmes i sempre cuidant el benestar emocional i la salut mental de tota la comunitat. També es pretén fomentar i promoure l’accés a tots els serveis que l’Ajuntament té en marxa per cuidar i garantir la salut mental de la ciutadania.

Podeu consultar totes les activitats que es duran a terme per commemorar aquest dia al següent enllaç. També, si ho preferiu, podeu descarregar el programa de mà.

Acte central

El proper dimarts dia 10 octubre, de 17:30 a 20:00 h, el Cèntric Espai Cultural acollirà l’acte central del Dia Mundial de la Salut Mental al Prat. Enguany s’obrirà amb una xerrada a càrrec de la filòsofa i professora universitària, Begoña Roman.

A continuació, es durà a terme una taula rodona sobre l’accés a l’ocupació moderada per Mar Garcia, coordinadora del servei de rehabilitació comunitària i servei prelaboral del Prat.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia de la Prescripció Social amb un acte al Cèntric

L’acte comptarà amb testimonis de la comunitat i la participació de...
Dia Internacional de les Dones

dijous, 29 febrer, 2024 - 22:00

L'Ajuntament se suma a la declaració del Consell de Dones del Prat amb motiu del 8-M

El text, que ha rebut el suport del plenari municipal, reivindica la...

dijous, 29 febrer, 2024 - 09:00

Teixit En Femení per celebrar i reivindicar el 8 de març al Ribera

Al Centre Cívic s'ofereix una programació especial en el context del Dia...