Esteu aquí

Comencen els tallers deliberatius dels pressupostos participatius 2020-2023

dimecres, 13 gener, 2021 - 12:45

Entre el 26 d’octubre i el 22 de novembre de 2020 es va portar a terme la fase d’elaboració i presentació de propostes dels pressupostos participatius 2020-2023. En aquesta primera fase es van elaborar un total de 315 propostes, que van ser analitzades i valorades pels equips tècnics implicats en cadascuna, tenint en compte que compleixin amb els criteris establerts: que siguin de competència municipal, que no siguin contradictòries amb el programa de govern, que tinguin viabilitat tècnica i econòmica, que respectin les mesures de sostenibilitat local i global i que responguin a necessitats concretes. Finalment, més de 50 han passat als tallers deliberatius.

En els tallers deliberatius, es presenten, debaten, reelaboren i prioritzen les propostes de forma consensuada i democràtica, amb l’objectiu que les que accedeixin a la fase de votacions es construeixin a partir de la deliberació conjunta i passin de ser propostes individuals a ser col·lectives. El treball grupal de definició de les propostes s’orienta als principis següents:

• Perspectiva global de ciutat i equilibri territorial

• Màxim nombre de necessitats satisfetes

• Impacte positiu sobre la comunitat i grups desfavorits i vulnerables

• Necessitat de l’actuació en termes socials i ambientals

Cada Taller de Propostes conclou amb una relació de propostes prioritzades i amb la designació de dos delegats/des que passen a formar part del Grup Impulsor.

Dies 19, 21 i 26 de gener

Els tallers es duran a terme els dies 19, 21 i 26 de gener, de 18 a 20h, amb la participació de personal tècnic de l’Ajuntament que ajudarà a nodrir de major contingut les propostes fetes.

Com participar-hi

Totes les trobades es faran de forma virtual, a través de la plataforma Zoom. Per participar-hi només cal comprovar a la plataforma Decidim que la proposta presentada en el seu dia ha estat acceptada. Si és així,  heu d’escriure a participacio@elprat.cat indicant el taller en el qual voleu participar, per rebre l’enllaç de la sessió.

Totes aquelles propostes que no han superat aquesta primera fase tindran durant el mes de gener una resposta a través del Decidim dels motius concrets que han fet que estigui descartada.

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 desembre, 2021 - 10:00

Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran

Fins ara, ja era necessari per accedir a sales d’oci i a bars i restaurants...
Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...