Esteu aquí

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte implicarà una vintena més d’equipaments de la ciutat. Ahir, es va fer un primer plenari amb les famílies, membres de l’AMPA i equip directiu.

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Durant aquesta setmana, han començat les obres d’instal·lació d’energia fotovoltaica amb un  total de 99 kWh, a l’escola Charles Darwin. Això vol dir que, pròximament, l’escola serà capaç de produir, consumir i distribuir energia. I el mateix en faran 22 edificis municipals, com ara més escoles, centres cívics i esportius.

A l’Escola Charles Darwin s’inicia una prova pilot amb mares i pares de l’escola, permetent que la generació fotovoltaica de l’escola pugui ser autoconsumida per les famílies del centre. Així, mitjançant una aplicació que l’Ajuntament posa a disposició de les famílies, 50 famílies disposaran de 0.5 kw/h per poder tenir energia produïda de proximitat per als consumidors més bàsics.

La proposta de l’Ajuntament i del centre busca cedir uns excedents garantint que aquesta producció serà consumida en la seva pràctica totalitat. En paral·lel i a través de la Casa de l'Energia, es treballarà amb totes les famílies per definir pràctiques d’estalvi i eficiència, acompanyant les famílies, no només en l’aportació d’energia més barata i de proximitat, sinó també en noves pràctiques d’estalvi i eficiència.

Aquesta és una proposta que busca testar i implicar a pares i mares, en un model que busca estendre’s a mesura que la generació en autoconsum es vagi generalitzant a la ciutat. D’aquesta manera es trenca la lògica que l’autoconsum ha d’estar en la teulada de cadascú, sino que pot estar en equipaments o teulades d’altres, fent de l’energia un vector de transformació de la ciutat i d’emòderament de la ciutadania.

Compartir

Noticies relacionades

Sessió malbaratament aliments

divendres, 3 desembre, 2021 - 13:00

Els i les professores, claus per l’alimentació i la sostenibilitat

L’ajuntament organitza una formació, en el marc de la Xarxa ‘Al Prat, escoles...
Rubricatus camí del sorral

divendres, 3 desembre, 2021 - 12:45

Personal de Rubricatus i la Damm planten 100 arbres a l’entorn del riu

Més de 50 persones participen en una jornada de reforestació d’un espai de...
Llums de Nadal sostenibles

divendres, 3 desembre, 2021 - 12:30

L'enllumenat de Nadal, un 80% més eficient

S’han instal·lat gairebé 310.000 bombetes de LED a tota la ciutat i el seu...