Esteu aquí

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte implicarà una vintena més d’equipaments de la ciutat. Ahir, es va fer un primer plenari amb les famílies, membres de l’AMPA i equip directiu.

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Durant aquesta setmana, han començat les obres d’instal·lació d’energia fotovoltaica amb un  total de 99 kWh, a l’escola Charles Darwin. Això vol dir que, pròximament, l’escola serà capaç de produir, consumir i distribuir energia. I el mateix en faran 22 edificis municipals, com ara més escoles, centres cívics i esportius.

A l’Escola Charles Darwin s’inicia una prova pilot amb mares i pares de l’escola, permetent que la generació fotovoltaica de l’escola pugui ser autoconsumida per les famílies del centre. Així, mitjançant una aplicació que l’Ajuntament posa a disposició de les famílies, 50 famílies disposaran de 0.5 kw/h per poder tenir energia produïda de proximitat per als consumidors més bàsics.

La proposta de l’Ajuntament i del centre busca cedir uns excedents garantint que aquesta producció serà consumida en la seva pràctica totalitat. En paral·lel i a través de la Casa de l'Energia, es treballarà amb totes les famílies per definir pràctiques d’estalvi i eficiència, acompanyant les famílies, no només en l’aportació d’energia més barata i de proximitat, sinó també en noves pràctiques d’estalvi i eficiència.

Aquesta és una proposta que busca testar i implicar a pares i mares, en un model que busca estendre’s a mesura que la generació en autoconsum es vagi generalitzant a la ciutat. D’aquesta manera es trenca la lògica que l’autoconsum ha d’estar en la teulada de cadascú, sino que pot estar en equipaments o teulades d’altres, fent de l’energia un vector de transformació de la ciutat i d’emòderament de la ciutadania.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 9 desembre, 2022 - 09:30

Novetats al Mercat d’Intercanvi i Segona Mà

Aquest diumenge, l’edició del mes de desembre comptarà amb un taller per fer...

dimecres, 7 desembre, 2022 - 09:15

La comunitat d'energia de la ciutat dona els seus primers passos

L'objectiu de la societat és oferir energia neta, social i comunitària i...

dilluns, 5 desembre, 2022 - 15:30

Gairebé 70.000 persones visiten la 49a Fira Avícola, que recupera les xifres pre-pandèmia

L’esdeveniment ha recuperat la xifra de visitants d’edicions prèvies a la...