Esteu aquí

Com ha canviat la tecnologia les nostres vides?

"Tast Tech_Conncectats" obre un espai per reflexionar al voltant de la hiperconnectivitat.

dimarts, 5 juny, 2018 - 09:30

Arrenca una nova edició del Tast Tech, el cicle d'activitats de divulgació tecnològica a través del qual el Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa ens apropa a la tecnologia i els seus usos. En aquesta ocasió les propostes es desplegaran al llarg del mes de juny. Aquestes, emmarcades sota el títol de "connectats" ens convidaran a replantejar-nos l'impacte de la tecnologia en les nostres vides i a valorar-ne els efectes i canvis d'hàbits i relacions.

Aquesta és la tercera edició del Tast Tech. Després d'explorar les possibilitats de tecnologies com la Realitat Virtual i els drones, amb una mostra de tipologies, tallers i simulacions de vol, arriba "Tast Tech_Connectats". En aquesta edició ens centrarem en el repte que suposa estar constantment connectats.  Reflexionarem sobre tot allò que ens facilita el fet de dur en tot moment a sobre el nostre dispositiu mòbil, però també quins efectes té el seu ús sobre el nostre comportament i com afecta en la nostra vida quotidiana.

Amb aquest cicle el Centre Cívic ofereix propostes molt variades per a un ampli ventall de públics. El Tast Tech comença dimarts 5 de juny, amb el taller pràctic "(In)Seguretat Mòbil", obert a tothom i a càrrec de Críptica. En aquest taller analitzarem la petjada digital que deixem tenint en compte els nostres hàbits de navegació o simplement fent ús de l'smartphone. Continuarem el dilluns 11 amb un taller vivencial a càrrec de David Villar, anomenat "Com ens relacionem a les xarxes socials"?. En aquest taller hi podran participar joves de 15 a 25 anys, per posar en comú i qüestionar-nos quin tipus de relacions es donen  habitualment a les xarxes i repensar entre tots si són prou saludables i respectuoses. Dijous 14 de juny Dolors Reig, psicòloga social experta en comunicació social, oferirà la xerrada "Hiperconnectivitat: Connectats o aïllats?", on planteja el gran dubte que resumeix aquest cicle: tenir la possibilitat d'estar connectats en qualsevol lloc i en tot moment, fa que estem més connectats entre nosaltres o l'efecte que acaba generant és d'aïllament? Per acabar el Tast Tech, una activitat dirigida a dones: el taller de memes feministes "FemMemes". En dues sessions les dones assistents al taller aprendran a crear aquest recurs visual tan recurrent a les xarxes socials i podran visibilitzar les seves reivindicacions en clau d'humor amb els consells i les indicacions d'Ana Perifèrica i descobriran eines digitals per crear-los i difondre'ls a la Xarxa.

Recordeu que per assistir a qualsevol d'aquestes activitats es requereix inscripció prèvia. Podeu fer-la online o presencialment al Centre Cívic. Esperem que us engresqui alguna d'aquestes propostes. Per a +info podeu consultar el programa sencer del Tast Tech_Connectats i per suposat, podeu comentar què us sembla a través del nostre Facebook. Ens encantarà conèixer la vostra opinió.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 28 juliol, 2020 - 12:00

La presentació del "Paraules a la Fresca" dona per finalitzat el procés de creació amb l'artista David Espinosa

Enguany, la proposta creada amb les companyies teatrals en residència al...
Piscina CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 27 juliol, 2020 - 12:00

L'Ajuntament retornarà les quotes del període que els centres esportius estiguin tancats

Els equipaments segueixen tancats, a l'espera que la Generalitat resolgui les...

dilluns, 27 juliol, 2020 - 10:00

“Res no es pot amagar”, obra guanyadora del 10è Premi Literari Delta, disponible en format EPUB

Retrat històric del rol de les dones abans, durant i després de la Guerra Civil