Esteu aquí

Com ha canviat la tecnologia les nostres vides?

"Tast Tech_Conncectats" obre un espai per reflexionar al voltant de la hiperconnectivitat.

dimarts, 5 juny, 2018 - 09:30

Arrenca una nova edició del Tast Tech, el cicle d'activitats de divulgació tecnològica a través del qual el Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa ens apropa a la tecnologia i els seus usos. En aquesta ocasió les propostes es desplegaran al llarg del mes de juny. Aquestes, emmarcades sota el títol de "connectats" ens convidaran a replantejar-nos l'impacte de la tecnologia en les nostres vides i a valorar-ne els efectes i canvis d'hàbits i relacions.

Aquesta és la tercera edició del Tast Tech. Després d'explorar les possibilitats de tecnologies com la Realitat Virtual i els drones, amb una mostra de tipologies, tallers i simulacions de vol, arriba "Tast Tech_Connectats". En aquesta edició ens centrarem en el repte que suposa estar constantment connectats.  Reflexionarem sobre tot allò que ens facilita el fet de dur en tot moment a sobre el nostre dispositiu mòbil, però també quins efectes té el seu ús sobre el nostre comportament i com afecta en la nostra vida quotidiana.

Amb aquest cicle el Centre Cívic ofereix propostes molt variades per a un ampli ventall de públics. El Tast Tech comença dimarts 5 de juny, amb el taller pràctic "(In)Seguretat Mòbil", obert a tothom i a càrrec de Críptica. En aquest taller analitzarem la petjada digital que deixem tenint en compte els nostres hàbits de navegació o simplement fent ús de l'smartphone. Continuarem el dilluns 11 amb un taller vivencial a càrrec de David Villar, anomenat "Com ens relacionem a les xarxes socials"?. En aquest taller hi podran participar joves de 15 a 25 anys, per posar en comú i qüestionar-nos quin tipus de relacions es donen  habitualment a les xarxes i repensar entre tots si són prou saludables i respectuoses. Dijous 14 de juny Dolors Reig, psicòloga social experta en comunicació social, oferirà la xerrada "Hiperconnectivitat: Connectats o aïllats?", on planteja el gran dubte que resumeix aquest cicle: tenir la possibilitat d'estar connectats en qualsevol lloc i en tot moment, fa que estem més connectats entre nosaltres o l'efecte que acaba generant és d'aïllament? Per acabar el Tast Tech, una activitat dirigida a dones: el taller de memes feministes "FemMemes". En dues sessions les dones assistents al taller aprendran a crear aquest recurs visual tan recurrent a les xarxes socials i podran visibilitzar les seves reivindicacions en clau d'humor amb els consells i les indicacions d'Ana Perifèrica i descobriran eines digitals per crear-los i difondre'ls a la Xarxa.

Recordeu que per assistir a qualsevol d'aquestes activitats es requereix inscripció prèvia. Podeu fer-la online o presencialment al Centre Cívic. Esperem que us engresqui alguna d'aquestes propostes. Per a +info podeu consultar el programa sencer del Tast Tech_Connectats i per suposat, podeu comentar què us sembla a través del nostre Facebook. Ens encantarà conèixer la vostra opinió.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 març, 2019 - 13:45

Inauguració de la exposició Missatges d'Egipte

Avui divendres 22 a les 19 h, es realitzarà la inauguració de l'exposició...

dijous, 21 març, 2019 - 12:45

Arriba la nova proposta de cursos i tallers per a la primavera

Les inscripcions començaran el dilluns 1 d’abril, a partir de les 16.30 h

dijous, 21 març, 2019 - 10:30

Portes obertes i visites guiades al Teatre L'Artesà

Del 30 de març al 14 d'abril