S'inaugura un nou cicle d'activitats per fer accessible les novetats tecnològiques. Amb l'objectiu d'apropar-les a la ciutadania, es donarà a conéixer en què consisteixen i es veuran alguns exemples de les seves aplicacions en la vida quotidiana. Xerrarem sobre diferents usos i farem un tastet tecnològic, la millor opció per apropar-se a una tecnologia desconeguda mitjançant la pròpia experimentació.
 

Dirigit a un públic adult i a un públic familiar (infants de més de 8 anys).
Inscripció prèvia necessària.

 

Tast Tech: drones

14 de desembre, de 18.30 a 20.30 hores.

 

Aquesta segona edició del Tast Tech va estar dedicada al món dels vehicles aeris no tripulats. O el que és el mateix: els drones.

Una jornada plena d'activitats diverses que es van realitzar a diferents espais del Centre Cívic. Has tingut mai un drone a les teves mans? L'has fet volar? Saps com es construeix? Per a què s'utilitzen i quines són les seves possibilitats tecnoètiques? En aquesta jornada es va poder experimentar tots aquests aspectes.

Educaires van compartir la seva passió per volar i van presentar Flone, una plataforma lliure de patents, amb una estructura feta de fusta tallada amb tecnologia làser per fer-lo més assequible. Amb flone pots fer volar el teu smartphone, controlant els seus moviments amb un altre smartphone que actua com a comandament. I també pots fer volar un Arduino i fer que es comuniqui amb el teu mòbil. Els Educaires també ens van donar a conèixer el Dronino, un dron molt petitó i entranyable que vam muntar col·lectivament peça a peça.

L'Associació Aess ens va deixar provar les seves ulleres de Realitat Virtual, a través de les quals ens vam posar en la pell d'un drone i vam poder experimentar com a pròpia la seva vista d'ocell mentres vola.

Makers&Bits va preparar un taller infantil de modelatge i impressió 3d de carcasses de mini drones.

I durant tota la jornada es va poder crear l'avió perfecte, doblant paper de colors.
I tots els infants van adquirir el seu carnet de SúperPilot.

 

Inscripció prèvia necessària.

Entrada general: 3€
Entrada adult + infant: 5€

 

 

Tast Tech: Què és la Realitat Virtual?

10 de maig, a les 19h
 

Activitat enfocada en donar a conèixer què és la realitat virtual i que el públic assistent pugui experimentar-ho de primera mà, amb:

- testeig de diferents apps de VR immersiva: terror, videojocs i altres apps
- demo amb HTC Vive: provar unes ulleres de RV i deixar anar l'artista que portes dins amb Tilt Brush, el pinzell de pintura virtual
- creació de cardboards, un visor de RV de cartró, on acoplar el teu smartphone i així endinsar-te en altres móns.
- realització de fotos en 360º i visualització des del cardboard de cartró

I pels més petits: decoració del visor de VR, immersió en entorns virtuals infantils i creació d'escenaris 3D amb CoSpaces (nens i nenes a partir de 8 anys), amb l'ajuda dels adults.

Inscripció prèvia necessària.
Dues modalitats d'inscripció: "adult" i "adult + infant".