Esteu aquí

Com es pot mantenir una bona convivència a l’espai públic durant el confinament? 

Des del Servei de Bon Veïnatge i Convivència, us recordem algunes recomanacions per garantir la bona convivència i el civisme a l’espai públic durant el temps que duri el confinament.

Pautes bona convivència espai públic

dijous, 23 abril, 2020 - 10:00

Degut a la situació que estem vivint aquests dies, en algunes ocasions pot resultar complicar gestionar les nostres emocions i mantenir una bona convivència amb els altres. Aquestes dificultats es poden donar tant a llar, per preservar els nostre temps i espais d’intimitat o per desenvolupar les nostres tasques professionals si estem teletreballant, com a les comunitat de veïns i veïnes i a l’espai públic.

En termes generals, els veïnes i veïnes del Prat estan mostrant la seva solidaritat i responsabilitat, respectant el confinament, i la bona convivència amb els altres. Des del Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament volem agrair aquest esforç de la ciutadania en temps difícils com els actuals i també aportar els nostres coneixements i expertesa per ajudar a mantenir aquest bon clima i prevenir possibles conflictes.

A continuació, oferim algunes recomanacions per poder mantenir aquesta bona convivència i civisme a l’espai públic durant el temps que duri el confinament:

 

 

●   És molt necessari, aquests dies més que mai,  respectar el descans diari de totes les persones. Per això, és convenient no fer soroll des de les 21 h de la nit fins a les 8 h del matí, tal i com indiquen les ordenances municipals de civisme i convivència del municipi.

●   És essencial fer ús del carrer només quan sigui necessari i durant el temps mínim imprescindible per poder finalitzar la tasca. Anar a comprar una vegada a la setmana, no baixar les escombraries cada dia, anar als llocs més propers de l’habitatge… són recomanacions que les autoritats demanen a cada ciutadà i ciutadana.

●  Hi ha moltes persones que tenen necessitats especials i que fan ús del carrer en alguns moments. També hi ha gent que va a treballar, a passejar el gos, o a fer les compres, però també hi ha gent que necessita passejar per diferents motius com per exemple acompanyar alguna persona amb diversitat funcional amb qui conviu a casa i que ha d’anar sempre acompanyada per un familiar.

●  A l’hora de passejar al gos , es recomana fer-ho sempre que sigui necessari, prioritzant els horaris que hi hagi menys gent, respectant la distància de seguretat i sense oblidar-se de recollir els excrements dels nostres animals.

●   L’ús de correcans està permès també durant aquests dies, sempre respectant les mesures preventives establertes. En aquest enllaç, es poden veure els diferents correcans de la ciutat i pots esbrinar quin és el més proper a la teva llar.  

●    Com a recomanació per tirar la brossa als contenidors d’escombraries, només una persona ha de baixar a llençar la brossa. A l’hora de fer aquesta activitat s’ha de fer ús de guants i no s’ha de tocar res, el contenidor s’ha d’obrir amb el peu i un cop arribem a casa ens hem de rentar les mans amb aigua i sabó. És important seguir reciclant les escombraries en temps de confinament, excepte els equips de protecció.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

L’estudi sobre la comunitat llatinoamericana del Prat entra a la seva fase final

El passat mes de juliol el programa municipal de Nova Ciutadania de les Cases d’en Puig va iniciar una ...

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Obre La Botiga del Prat, on les persones que reben ajuda alimentària són alhora cogestores del projecte

A més de les vies de subministrament d’aliments tradicionals, es proveeix de...

divendres, 15 octubre, 2021 - 08:30

Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Taula rodona amb la col·laboració de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), AVV...