Esteu aquí

Coeducació contra l’educació sexista a les escoles i instituts

L’Ajuntament facilita com a prova pilot dos projectes d’assessorament per treballar la coeducació a centres educatius del Prat

dimarts, 15 gener, 2019 - 11:15

La coeducació és l’acció educativa fonamentada en el reconeixement de les potencialitats i individualitats de tot l’alumnat, independentment del seu sexe, potenciant així la igualtat i treballant per limitar els estereotips de gènere entre infants i adolescents.

La coeducació és fonamental per prevenir la violència masclista i LGTBIfòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.

Alumnat, famílies i professorat

Amb l’objectiu de potenciar la coeducació a les escoles i instituts de la nostra ciutat, s’han posat en marxa dos projectes pilots d’assessorament i acompanyament de persones expertes en matèria de coeducació a la comunitat educativa a dos centres escolars de la ciutat, amb l’objectiu que en surtin beneficiats tant l’alumnat, el professorat i les famílies.

El projecte pilot s’està duent a terme a dos centres educatius un de primària, l’Escola Joan Maragall i un de Formació Professional, l’Institut Les Salines, amb l’objectiu d’introduir la mirada de la coeducació i no reproduir els estereotips de gènere entre els infants i adolescents.

A l’Escola Joan Maragall el projecte de coeducació s’ha començat a materialitzar mitjançant la creació d’una Comissió mixta –escola i famílies- que proposa un conjunt d’activitats per als propers mesos sota el nom de “Juguem amb la igualtat i la diversitat”.

 A l’Institut Les Salines s’està realitzant un acompanyament al claustre, amb l’objectiu que el propi professorat pugui acompanyar els i les joves en la detecció i prevenció d’actituds sexistes. Es treballen aspectes com, els recursos a l’aula, l’organització de l’espai, l’ús del llenguatge inclusiu, la prevenció d’actituds sexistes, etc.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...