Esteu aquí

Clou la 5a edició del projecte d’aprenentatge servei Connecta Jove

75 alumnes de 3r i 4rt d’ESO s’han format i han impartit després tallers d’informàtica, ús de mòbils i competències digitals a persones adultes i grans de la ciutat

dimarts, 17 abril, 2018 - 11:15

El passat 10 d’abril va tenir lloc al Centre Esplai la cloenda de la 5a edició del projecte d'aprenentatge servei Connecta Jove, desenvolupat per la Fundació Catalana de l’Esplai amb el suport de l’Ajuntament del Prat. Aquest curs, 75 alumnes de 3r i 4rt d’ESO s’han format i han impartit després tallers d’informàtica, d’ús de mòbils i de competències digitals a persones adultes i grans de la ciutat (consulteu imatges).

L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els i les participants es formen tot intervenint sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Alumnat de 4 instituts

En aquest projecte hi ha participat alumnat de l’Institut Escola del Prat i dels instituts Baldiri Guilera, Ribera Baixa i Estany de la Ricarda. L’experiència ha format part del currículum dels i les joves participants i ha estat, per tant, avaluada.

Enguany, i com a novetat, s’han incorporat sessions formatives a un grup d’alumnes sobre programació informàtica en scratch a les aules i després ha estat aquest el grup formador de  companys/es de 1r d’ESO.

Persones adultes que ha rebut formació

En relació a la formació dels grups de persones adultes que van rebre la formació, han participat persones vinculades al Programa Municipal de la Gent Gran, el Programa Bastida de Serveis Socials, l’Equipament Cívic Delta de Llobregat, l’Associació Gent Gran del Prat, la Fundació Rubricatus, l’Escola Pepa Colomer i l’Esplai La Caixa. Més d’un centenar de persones ha estat beneficiària de la formació impartida en el marc del projecte.

Pel jovent participant, el pas pel projecte els comporta l'aprenentatge del desenvolupament d'habilitats socials per poder establir i mantenir una relació de mentor, prendre consciència de la importància de l'educació, relacionar-se i establir sinergies amb entitats de la ciutat.

L’APS Connecta Jove té per objectiu formar ciutadans i ciutadanes compromesos amb la ciutat. Gràcies a les aliances que s’hi estableixen s’aconsegueix que les escoles i instituts s’obrin al seu entorn i, alhora, que les entitats socials que hi participen exerceixin una clara acció educadora.
 

Compartir

Noticies relacionades

Curs acollida Nova Ciutadania

dijous, 2 desembre, 2021 - 10:30

L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’Ajuntament del Prat ha iniciat un nou curs de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic per un...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 19:30

Primer any del model de gestió pública de l’atenció domiciliària del Prat, un dels primers municipis catalans a desmercantilitzar el servei

El ple aprova que el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat sigui gestionat...

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:45

El Prat commemorarà el Dia Internacional del Drets Humans amb diferents activitats

L'Organització de les Nacions Unides va establir el 10 de desembre com el Dia Internacional dels Drets Huma...