Esteu aquí

Civisme infantil per millorar la ciutat

Tot va començar la primavera de l'any 2000. Un grup de nens i nenes que viuen a la zona on el carrer Riu Llobregat conflueix amb l'avinguda de l'Onze de Setembre, al barri de Sant Cosme, van decidir actuar per tenir un entorn més agradable

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

Hi havia un gran espai que volien millorar perquè gairebé no hi havia jardí i els gossos l'embrutaven i els seus amos no feien res. Aquests nens i nenes, encapçalats per l'Alba i el Víctor, que ara tenen 10 anys, van decidir que ells enjardinarien aquest espai i en tindrien cura. Ho van proposar a l'associació de veïns Sant Damià, que es va encarregar de demanar ajuda a l'Ajuntament.

La Brigada Municipal d'Obres va ajudar els petits a netejar la zona i preparar les plantacions, assessorades per tècnics del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament i amb la col·laboració de l'associació de veïns Sant Damià i del GISC (Grup Infantil de Sant Cosme). L'Ajuntament també els va facilitar material: rasclets, pales, recollidors, guants, bosses d'escombraries... Un material que, amb el permís dels veïns de l'escala, guarden en un quartet de l'àvia de l'Alba. A part de l'Alba i el Víctor, el grup el formen Mari (9 anys), Loli (7), Laura (3), Adela (8), Desi (6), Marc (3), Mari Carmen (11) i Sergio (10), a part d'altres col·laboradors esporàdics. Les plantes han sobreviscut i gaudeixen de bona salut.

La batalla que encara no han aconseguit guanyar del tot és la dels excrements dels gossos. «Els xavals demanen als amos que els recullin. A ells, com que són petits, els fan més cas que a nosaltres», explica una de les mares del grup. Aquests nens i nenes ja pensen en un altre projecte: fer un taller de compost per aconseguir adob per a les plantes. Aquests vailets confien que la seva experiència animi altres nens i nenes del barri i la resta del Prat a prendre iniciatives semblants.

David Miquel

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 29 maig, 2020 - 13:00

Els CAP Ramona Via i CAP Doctor Pujol i Capsada reobriran al públic dimarts

Abans d'anar a l'ambulatori cal trucar per telèfon

divendres, 29 maig, 2020 - 11:00

El programa Referent d’Ocupació Juvenil ofereix un servei d’acompanyament individualitzat en línia

L’assessoria d'ocupació per a persones joves, realitzada habitualment a El...

divendres, 29 maig, 2020 - 09:00

Nova formació sobre comunicació relacional i participació per a les entitats de la ciutat

El Servei d'Assessorament i Formació a les Entitats de l'Ajuntament ha...