Esteu aquí

Civisme infantil per millorar la ciutat

Tot va començar la primavera de l'any 2000. Un grup de nens i nenes que viuen a la zona on el carrer Riu Llobregat conflueix amb l'avinguda de l'Onze de Setembre, al barri de Sant Cosme, van decidir actuar per tenir un entorn més agradable

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

Hi havia un gran espai que volien millorar perquè gairebé no hi havia jardí i els gossos l'embrutaven i els seus amos no feien res. Aquests nens i nenes, encapçalats per l'Alba i el Víctor, que ara tenen 10 anys, van decidir que ells enjardinarien aquest espai i en tindrien cura. Ho van proposar a l'associació de veïns Sant Damià, que es va encarregar de demanar ajuda a l'Ajuntament.

La Brigada Municipal d'Obres va ajudar els petits a netejar la zona i preparar les plantacions, assessorades per tècnics del Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament i amb la col·laboració de l'associació de veïns Sant Damià i del GISC (Grup Infantil de Sant Cosme). L'Ajuntament també els va facilitar material: rasclets, pales, recollidors, guants, bosses d'escombraries... Un material que, amb el permís dels veïns de l'escala, guarden en un quartet de l'àvia de l'Alba. A part de l'Alba i el Víctor, el grup el formen Mari (9 anys), Loli (7), Laura (3), Adela (8), Desi (6), Marc (3), Mari Carmen (11) i Sergio (10), a part d'altres col·laboradors esporàdics. Les plantes han sobreviscut i gaudeixen de bona salut.

La batalla que encara no han aconseguit guanyar del tot és la dels excrements dels gossos. «Els xavals demanen als amos que els recullin. A ells, com que són petits, els fan més cas que a nosaltres», explica una de les mares del grup. Aquests nens i nenes ja pensen en un altre projecte: fer un taller de compost per aconseguir adob per a les plantes. Aquests vailets confien que la seva experiència animi altres nens i nenes del barri i la resta del Prat a prendre iniciatives semblants.

David Miquel

Compartir

Noticies relacionades

Platja del Prat

divendres, 24 setembre, 2021 - 11:00

A partir de l’1 d’octubre, no hi haurà zona verda a la platja i tanca l’aparcament del CRAM

Tot i que ja s’ha acabat la temporada de bany, encara podem gaudir del nostre...
Tall camí Marina

divendres, 24 setembre, 2021 - 08:15

Tall al camí de la Marina

Es tracta d’un dels accessos més habituals per arribar als Espais Naturals...

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...