Esteu aquí

Cinema i Música: Nico Mellon i el cinema de Fermí Marimón

dimarts, 13 juliol, 2021 - 10:15

El dimecres 14 de juliol continuem al Cinema i Música!  Enguany amb un cicle de pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal, que acompanyaran diversos músics de la ciutat amb la creació d’una banda sonora.

Aquesta segona sessió el Nico Mellon acompanyara amb música de la seva pròpia creació al cinema de Fermí Marimón. Ell ens ho explica:

“Hola! Em dic Nico Mellon y ja fa un any i mig que sóc Potablava. Es pot dir que sóc una mica trotamons, ja que vaig néixer a Anglaterra, però l’adolescència la vaig passar a l’Aragó i per acabar vaig estudiar a Barcelona interpretació de baix elèctric en música moderna i treballant amb el grup de pop Arnau Griso.

Una de les meves aficions és la composició de música per l’audiovisual i per mi és tot un honor posar música als curtmetratges d’en Fermí Marimón. Veient i estudiant el cinema d’en Fermí m’ha fascinat la seva capacitat per narrar una història a través de les imatges quotidianes del dia a dia i la seva habilitat amb l’”Stop Motion” que podreu veure al seu Ballet Burlón.

El concert el podem dividir en dues parts: la primera es projectaran tres assajos rítmics amb una sonoritat més propera a l’experimental i la música moderna i a la segona part podrem veure el curtmetratge “Cuento de Reyes” on escoltarem un acompanyament musical més tradicional amb un so orquestral.”

Fermí Marimón és reconegut director i productor cinematogràfic pratenc i, a més,  un dels cineastes de qui podrem veure les seves pel·lícules durant el cicle. Ha escrit unes paraules sobre els directors que conformen el cicle d’aquest estiu. En aquest cas, sobre ell mateix, ens explica:

“Al Fermí Marimón li agradava construir un curt a partir d’una peça musical. Primer triava la música: un vals, un minuet, un sirtaky, i gravava la banda sonora, després feia la lectura d’aquesta banda, els compassos musicals, el nombre de fotogrames que corresponien a cada compàs, i cercava les imatges que il·lustressin els fotogrames, una operació només aritmètica, que imprimia, en el muntatge, el ritme de tot plegat. Així procedia per un film musical, encara que avui procedirem a l’inrevés, a partir de les imatges crearem la música. “Cuento de Reyes” és diferent, segueix la tònica del neorealisme italià."

Us esperem el dimecres a les 22h! Aquí podeu reservar les vostres entrades: https://elprat.koobin.cat/nicomellon

Totes les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia. No oblideu consultar tota programació cultural de l'estiu a la pàgina de Viu la cultura

 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 10:00

Espais de creació a L'Escola d'Arts en Viu

L'Escola disposa de places lliures per participar en els espais de creació...

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...