Esteu aquí

Centres educatius del Prat reflexionen sobre els Drets Humans i el nazisme

Conversen amb membres de l'associació Junts, que aplega jueus i palestins

dimarts, 5 febrer, 2019 - 12:45

Durant el mes de gener, 250 persones entre alumnat i professorat dels instituts Baldiri Guilera i Ribera Baixa i l’Escola de Persones Adultes Terra Baixa han participat en un espai de reflexió sobre els horrors del nazisme, els Drets Humans i la cultura de la pau.

L’activitat ha comptat amb la presència de Laurent Cohen i Dominique Salomon, membres de l’associació Junts, que aplega jueus i palestins i que va néixer amb motiu de l’operació “Plomo Fundido” a Gaza, per demostrar que no toleraven que aquestes accions es realitzessin en nom seu i que la convivència entre aquests dos pobles és possible, sempre en el marc del respecte als Drets Humans. Salomon, que va perdre tota la seva família, excepte els seus pares i germà, al camp d’extermini d’Auswitch, ha participat com a testimoni de primera mà, aportant les seves vivències i reflexions.

Aprenentatge des de l'emoció

Les trobades han estat molt interessants per a professorat i alumnat i s’ha viscut l’aprenentatge, des de l’emoció, que implica conèixer les experiències i vivències d’aquestes persones i la possibilitat d’interactuar amb elles en viu.

Aquestes activitats ha complementat la commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans, que va tenir lloc el 10 de desembre passat, amb la projecció de la pel·lícula La professora d’Història.
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 setembre, 2023 - 13:30

Primer plenari de les AFA i les AMPA del curs

La trobada va celebrar-se a l’Escola Charles Darwin

dijous, 21 setembre, 2023 - 13:30

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense ...