Esteu aquí

Cauen 49 litres sobre la ciutat en menys de quatre hores

Forta tempesta amb gran aparat elèctric.

dimecres, 8 agost, 2007 - 10:54

Entre les les quatre de la matinada i tres quarts de vuit del matí d'avui dimecres, s'ha abatut sobre la ciutat una forta tempesta amb gran aparat elèctric, que ha deixat 49 litres de pluja per metre quadrat. A les 12.30 h del matí ja n'havien caigut 58.

Aquesta ha estat la pluja més important del que portem d'any, i només se li acosta, de lluny, la del 3 d'abril passat, en què van caure 37 litres en un dia.

Curiosament, fa pràcticament un any, el 12 d'agost de 2006, també van caure en un sol dia més de 40 litres a la ciutat, en un mes tradicionalment sec.

Força beneficis ambientals
La pluja d'aquesta matinada ha estat molt beneficiosa per a pujar el nivell dels estanys de les reserves naturals, com els de la Ricarda i Cal Tet, que era molt baix.

També beneficia les maresmes inundables, que ara podran ser utilitzades pels ocells aquàtics en migració de tardor que ja comencen a arribar al delta.

La pluja també ha ajudat a reduir els riscos d'incendi a les pinedes i ha estat òptima per als molts arbres plantats arreu de les zones naturals aquest hivern passat.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 26 juliol, 2021 - 13:00

Campanya informativa de la Policia local sobre els consells de seguretat al domicili durant l’estiu

La coordinació dels cossos policials va contribuir a la reducció d’un 53%...
Fotografia de grup dels i les artistes que han participat en l'acció, amb l'alcalde Lluís Mijoler i altres regidores i regidors, davant d'un dels deu plafons.

dissabte, 24 juliol, 2021 - 13:00

Obres artístiques de gran format, a favor de preservar el delta i en contra d’ampliar l’aeroport, es poden veure al Camí de la Platja del Prat

L’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica organitzen conjuntament...
Avinguda de la Verge de Montserrat

divendres, 23 juliol, 2021 - 13:30

Nou tractament fitosanitari a l’arbrat de la ciutat

Durant la setmana que ve, en horari nocturn, es realitzaran desinfeccions...