Esteu aquí

Catalunya aprova la primera Llei de Salut Pública de l'Estat

La llei incorpora les principals tendències internacionals en la vigilància i promoció de la salut.

dilluns, 2 novembre, 2009 - 09:45

En data 30 d’octubre ha estat publicat al DOGC la primera Llei de Salut Pública de l’Estat espanyol, que incorpora les principals tendències internacionals en la vigilància i promoció de la salut.

Aquesta llei té per objecte l’ordenació de les actuacions que es fan en l'àmbit de la salut,tot integrant-les per donar respostes adequades a les necessitats actuals mitjançant els controls dels riscos en el medi ambient, els aliments i la promoció d’estils de vida saludable.

La norma detalla els serveis que en matèria de salut pública ha de prestar el sistema sanitari públic a Catalunya, creant l'Agència de Salut Pública de Catalunya, com a òrgan executiu, que estarà governada conjuntament per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments. Es crea també un nou sistema d’informació sanitària orientat a la vigilància per ajudar a prendre les accions adients.

La llei també regula les sancions, que en l'àmbit local poden arribar a als 300.000 euros.

També inclou també una modificació de la Llei 20/85, de substàncies que poden generar dependència, prohibint la promoció de begudes alcohòliques en festes promocionals que inclouen les ofertes que s’anuncien amb noms com "hora feliç", "barra lliure", "2x1", etc.

Podeu consultar el text de la llegi a través del següent document (Pdf)

Compartir

Noticies relacionades

Repartiment àpats a domicili durant situació de confinament

diumenge, 7 juny, 2020 - 10:30

L’Ajuntament ha destinat prop de 145.000 euros a targetes moneder per a la compra d’aliments des de l’inici de la pandèmia sanitària

A més de distribuir targetes de prepagament per a la compra d’aliments...
Imatge d'arxiu dona parlant per telèfon

dissabte, 6 juny, 2020 - 10:30

Els serveis municipals d’Acció social detecten que més de 200 persones grans de la ciutat necessiten algun tipus d'ajut per la crisi de la Covid19

En total, s'ha contactat amb més de 2.900 llars on hi viuen persones grans...

dijous, 4 juny, 2020 - 08:30

La menstruació, desmuntant mites

Al SISA, les nenes, adolescents i joves, i també les famílies, poden...