Esteu aquí

Campanya per millorar la seguretat viària de la gent gran

Es fan sessions informatives entre aquest col.lectiu sobre com creuar els carrers amb seguretat i protegir-se de possibles perills en els seus desplaçaments per la ciutat

dimarts, 12 abril, 2011 - 10:45

Les estadístiques demostren que el col.lectiu que pateix més atropellaments als carrers és, amb diferència, el de majors de 65 anys. Per això, la Policia Local del Prat, en col.laboració amb el Programa de Gent Gran de l'Ajuntament i dels Bombers de la Generalitat, està fent una sèrie de sessions informatives per advertir la gent gran dels perills que suposa creuar el carrer sense extremar les precaucions.

Prevenir abans que curar
La prudència per part dels conductors sempre ha de ser extrema. Igual que per part de la gent gran que van a peu: travessar la calçada pels passos de vianants, mirar on es trepitja, tenir clar el punt al qual es vol anar, prestar atenció als dos sentits de circulació i deixar que passi el cotxe si no s'està segur en aquest moment de poder creuar amb seguretat ia temps.

Tot i que el vianant sempre té prioritat en els passos de zebra, creuar sense mirar o de manera sobtada pot fer que el conductor no tingui marge suficient de reacció i es produeixi un accident.

De tots és sabut que, a causa de l'edat, perdem reflexos i agilitat i que, per tant, anem més poc a poc. Per això, conductors i vianants hem d'estar més atents i actuar amb sentit comú en cada situació.

Seny al volant
Des de la Policia Local s'aconsella als conductors reduir la velocitat en aquells trams més transitats com rodalies d'escoles, centres cívics o els carrers més comercials.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 maig, 2020 - 11:45

L'adopció d'animals de companyia, la millor opció

Tenir un animal de companyia és una gran responsabilitat. Cal pensar-s'ho...

dilluns, 25 maig, 2020 - 15:00

Les zones blaves del Prat tornaran a estar operatives el 2 de juny

Des de l'inici de l'estat d'alarma han estat gratuïtes, ja que la població...

dilluns, 25 maig, 2020 - 09:30

Recomanacions per a la desescalada a les comunitats veïnals

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l'Ajuntament del Prat respon a les...