Esteu aquí

Campanya per millorar la seguretat viària de la gent gran

Es fan sessions informatives entre aquest col.lectiu sobre com creuar els carrers amb seguretat i protegir-se de possibles perills en els seus desplaçaments per la ciutat

dimarts, 12 abril, 2011 - 10:45

Les estadístiques demostren que el col.lectiu que pateix més atropellaments als carrers és, amb diferència, el de majors de 65 anys. Per això, la Policia Local del Prat, en col.laboració amb el Programa de Gent Gran de l'Ajuntament i dels Bombers de la Generalitat, està fent una sèrie de sessions informatives per advertir la gent gran dels perills que suposa creuar el carrer sense extremar les precaucions.

Prevenir abans que curar
La prudència per part dels conductors sempre ha de ser extrema. Igual que per part de la gent gran que van a peu: travessar la calçada pels passos de vianants, mirar on es trepitja, tenir clar el punt al qual es vol anar, prestar atenció als dos sentits de circulació i deixar que passi el cotxe si no s'està segur en aquest moment de poder creuar amb seguretat ia temps.

Tot i que el vianant sempre té prioritat en els passos de zebra, creuar sense mirar o de manera sobtada pot fer que el conductor no tingui marge suficient de reacció i es produeixi un accident.

De tots és sabut que, a causa de l'edat, perdem reflexos i agilitat i que, per tant, anem més poc a poc. Per això, conductors i vianants hem d'estar més atents i actuar amb sentit comú en cada situació.

Seny al volant
Des de la Policia Local s'aconsella als conductors reduir la velocitat en aquells trams més transitats com rodalies d'escoles, centres cívics o els carrers més comercials.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 6 desembre, 2019 - 11:30

La valoració ciutadana de la convivència al Prat supera la mitjana metropolitana

En el seu primer any de funcionament, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència...

dijous, 5 desembre, 2019 - 12:15

El Prat, present a la cimera internacional de Madrid contra el canvi climàtic

El director municipal de Medi Ambient i Energia hi explica els plans municipals

dijous, 5 desembre, 2019 - 11:45

La Fundació Espigoladors rep el Premi Voluntariat 2019 de la Generalitat

L'entitat pratenca es dedica a aprofitar aliments que queden als camps...