Esteu aquí

Balanç positiu del servei prelaboral en el primer any i mig de funcionament

Ha format 41 persones mitjançant cursos i programes per a la seva posterior inserció laboral

Servei prelaboral

dimecres, 10 maig, 2017 - 13:00

El servei prelaboral, que forma part de la cartera de Servei Socials de l’Ajuntament, treballa amb persones amb un diagnòstic de trastorn mental greu que tenen dificultats per a la seva inserció laboral. L’objectiu d’aquest servei és acompanyar-les mitjançant activitats, tallers i la possibilitat de fer formació per tal que puguin adquirir diverses competències i tenir més possibilitats d’incoporarse al mercat laboral.

Un any i mig després de la seva posada en marxa, el balanç per el servei prelaboral de l’Ajuntament és força positiu. Aquest servei, gestionat per un equip de professionals del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ja ha atès 41 persones, nombre que a ben segur creixerà durant els propers mesos ja que hi ha més potencials usuaris en llista d’espera.

Inserció laboral del 65,8%

El servei prelaboral es va posar en marxa al desembre de l’any 2015 i, de les 41 persones ateses, 27 han aconseguit  un contracte laboral, de les quals 10 en una empresa de treball protegit i 17 en  na empresa de treball normalitzat. Això suposa un percentatge d’inserció laboral del 65,8%.

Els sectors de les empreses que han contractat als i les usuàries del servei prelaboral han estat molt diversos i van des de l’hostaleria o la logística fins al manteniment, la neteja o la seguretat.

A més a més s’esta treballant per crear i mantenir convenis de col·laboració amb diverses serveis, entitats i empreses del municipi i també de fora per ampliar el ventall de possibilitats per a una inserció laboral adequada. Són el Centre Promoció Econòmica, el programa europeu de Garantia Juvenil, la Fundació SAÓ Prat, la Fundació Esplai, Barcelona Activa o la Fundació Randstad.

Metodologia de treball

L’atenció a les persones usuàries és fa d’una manera totalment individualitzada i tenint en compte les seves preferències sobre el treball que volen desenvolupar. Un cop identificats els seus interessos comencen el seu itinerari amb l’objectiu d’una inserció laboral i/o formativa.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 22 agost, 2019 - 10:30

Nous ajuts de l'Ajuntament per cursar estudis superiors

Per a joves del Prat que el curs vinent facin cicles formatius de grau...

dimarts, 30 juliol, 2019 - 12:30

Infants sahrahuís passen les vacances d'estiu amb famílies del Prat

Tres nenes del campament de persones refugiades de Tindouf, al desert algerià...

dimarts, 30 juliol, 2019 - 09:45

L'Ajuntament destina 239.000 € a ajuts per a activitats extraescolars

El curs vinent se'n beneficiaran més de 1.400 alumnes de famílies amb...