Esteu aquí

Arriben al Prat els infants sahrauís que estiuejaran a Catalunya

12 famílies del Prat acullen nens i nenes aquest estiu.

dijous, 25 juny, 2009 - 11:15

Tres vols amb 636 infants sahrauís d'entre 7 i 12 anys, procedents dels camps de refugiats del desert algerià de Tindouf, arriben de matinada al Prat entre el 23 i el 27 de juny, en el marc del programa Vacances per la Pau.

La regidoria de Participació, Ciutadania i Cooperació de l'Ajuntament del Prat assumeix l'organització de la infraestructura de primera acollida dels infants, a l'institut Ribera Baixa de la ciutat, on els nens i nenes són instal·lats i alimentats. La presència d'un equip de la Creu Roja permet atendre possibles emergències.

L'associació El Prat amb el Sàhara organitza les famílies acollidores del Prat i el servei de voluntariat durant les nits d’arribada dels vols. El trasllat des de l'aeroport fins a l'institut es fa amb autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona, que la companyia ha posat a disposició del projecte i que conduiran conductors solidaris de la mateixa empresa.

Per la seva banda, el Front Polisari gestiona les llistes dels infants i tota l’organització tant a Argèlia com a Catalunya, la distribució amb les famílies d’acollida, dels vols i de la distribució dels infants per 186 municipis de tot Catalunya.

12 famílies acollidores al Prat
Al Prat són 12 les famílies que aquest estiu acolliran infants sahrauís. El 9 de juliol, l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, oferirà una recepció oficial als infants i a les famílies acollidores per tal de donar la benvinguda als primers i les gràcies a les segones.

El dia 12 de juliol es farà a Barcelona una manifestació en defensa dels drets del poble sahrauí, amb la participació dels infants, les famílies acollidores, tot el moviment solidari amb el poble sahrauí i totes aquelles persones que hi vulguin assistir per reivindicar un Sàhara lliure. Tot seguit es celebrarà la Festa Central a Sant Adrià de Besòs.

L'entitat El Prat amb el Sàhara farà un sopar solidari el dissabte 25 de juliol al centre cívic Sant Jordi Ribera Baixa amb les famílies acollidores del Prat i els infants acollits.

Compartir

Noticies relacionades

Mascaretes coronavirus El Prat

dissabte, 28 març, 2020 - 19:45

L'Ajuntament agraeix les iniciatives ciutadanes que fan mascaretes i recorda que són una protecció complementària, però no suficient davant del coronavirus

Respectar el confinament, mantenir la distància de seguretat i mantenir la...
Serveis gent gran reforçats coronavirus

divendres, 27 març, 2020 - 15:15

El Prat reforça els serveis d’acompanyament a les persones grans i en situació vulnerable durant el confinament

S’han reforçat els serveis per garantir que les persones grans i en situació...
L'Alberg Centre Esplai del Prat

divendres, 27 març, 2020 - 12:00

Activat un allotjament d'urgència per a persones sense llar al Prat durant la crisi pel coronavirus

L’Ajuntament del Prat ha articulat una solució d’urgència per garantir l...