Esteu aquí

Aprovat el Pla d’enllumenat del Prat per millorar la il·luminació dels espais públics a la nit

El pla contempla mesures per il·luminar la ciutat a les nits, assolint els nivells normatius de forma més eficient i sostenible en els diferents punts de la ciutat, especialment a les voreres, les places i parcs

Pla enllumenat

dimecres, 4 novembre, 2020 - 19:00

El ple municipal d’aquest dimecres, 4 de novembre, ha aprovat per unanimitat el Pla director d’enllumenat públic del Prat. El pla contempla mesures per il·luminar la ciutat a les nits, assolint els nivells normatius de forma més eficient i sostenible en els diferents punts de la ciutat, especialment a les voreres, les places i parcs, amb l’objectiu d’incrementar la percepció de seguretat i benestar.

El nou pla s’adequa als criteris més moderns de la il·luminació de l’espai públic. Si tradicionalment s’havien centrat en l’enllumenat de les carreteres i la seguretat viària, actualment també tendeixen a prioritzar una bona il·luminació per als vianants. Amb aquest objectiu, el pla contempla un solució d’il·luminació adequada per a les característiques urbanístiques de cada espai de la ciutat, amb faroles de diferent alçada i disseny segons el cas, i també adequant la intensitat de la mateixa a les necessitats de cada època de l’any. Es prioritza també la tecnologia led, en ser la més eficient i sostenible, i els llums de color blanc enlloc dels grocs, perquè no distorsionen la percepció dels colors.

Segons diverses expertes, com ara el Col·lectiu Punt 6 que promou l’urbanista feminista, la il·luminació per a vianants contínua i distribuïda de manera homogènia contribueix a millorar la seguretat de les dones que es desplacen pels carrers de les ciutats a la nit.

Avança la compra d’un edifici per ampliar els espais municipals de Serveis Socials i Educació i poder millorar l’atenció a la ciutadania

Al ple municipal d’avui, també s’ha seguit avançant en el procés d’adquisició del nou edifici d’oficines del carrer Lo Gaiter de Llobregat 124-132, per poder ampliar els equipaments municipals destinats a les àrees de Serveis Socials i Educació. Es pretén així millorar l’atenció a les persones, en un context en què, degut a l’impacte socioeconòmic de la pandèmia, també ha crescut el nombre de persones que requereixen aquests serveis. El nou espai permetrà comptar amb unes oficines més adequades a les distàncies i mesures de seguretat que requereix el context sanitari de la Covid i millorar així tant l’atenció a la ciutadania com les condicions de treball del personal municipal.  Amb més espai, els serveis municipals podran reduir els aforaments a les seves oficines.

Si al ple del passat mes de maig, es va aprovar la reserva de la partida pressupostària a tal efecte (de 3.874.313,78 €), en la sessió d’avui s’ha aprovat la compra de l’edifici per aquest import.

La compra de l'edifici s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups excepte de C's, que hi ha votat en contra. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre
Taula pel Clima

dilluns, 28 novembre, 2022 - 22:00

Gairebé una trentena de persones participen a la Taula pel Clima

La trobada, que va tenir lloc a la Casa de l’Energia, va ser el punt d’inici...
Autopsia residus

dimecres, 23 novembre, 2022 - 19:00

Gairebé el 80% dels residus del contenidor gris són reciclables

Al Prat, durant aquests dies, celebrem la Setmana Europea de la Prevenció de...