Esteu aquí

Alumnes de l'Institut Baldiri Guilera reflexionen sobre la indústria tèxtil i el seu impacte

Treballen els conceptes de justícia global, cooperació al desenvolupament, pau i drets humans

divendres, 3 maig, 2019 - 12:00

El passat dimarts dia 30 d’abril, dos grups de 4t d’ESO de l’Institut Baldiri Guilera van fer una sortida comentada a les colònies tèxtils de Cal Vidal, Can Pons i a la casa de l’amo de la família Viladomiu (Berguedà). Acompanyats de l’escriptora Assumpta Montellà, van fer un repàs dels testimonis reals del llibre “El silenci dels telers”.

L’activitat s’emmarca en la prova pilot que s’està portant a terme a aquest institut de secundària per introduir, de manera transversal, a les diferents assignatures del currículum vigent, els conceptes de justícia global, cooperació al desenvolupament, pau i drets humans.

Assignatures diferents

En aquest cas s’ha treballat a les assignatures de literatura, història i economia: el paper de les colònies tèxtils existents al riu Llobregat, les condicions de vida que hi havia, el paper de les dones, l’explotació laboral, les greus desigualtats al món. També s’ha fet una reflexió amb l’actual situació de la indústria del tèxtil, la deslocalització al sudest asiàtic i al nord d’Àfrica, les condicions d’esclavitud en què es treballa en aquelles fàbriques i el foment del consum excessiu i la compra compulsiva de roba, sota el paraigües de l' “usar i tirar”, així com el que representa per al foment d’aquesta industria abusiva i amb greus repercussions econòmiques per al medi ambient.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 21 octubre, 2019 - 13:00

English Workshops i LECXIT, dos exemples d'educació amb emoció

El programa municipal IntersECCions treballa per transformar l'aprenentatge...

dijous, 17 octubre, 2019 - 21:30

La Taula del Voluntariat ja treballa en la seva presència a la Mostra d’Entitats

Proposa commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, el proper 5 de desembre

dijous, 17 octubre, 2019 - 13:15

Clou la IXa edició de les Ciutats Defensores del Drets Humans

Es poden veure enregistrades les ponències dels defensors i defensores que s...