Esteu aquí

Alumnes de la ciutat intervenen als pressupostos participatius i a la reforma de la pl. Disset de Setembre

divendres, 26 febrer, 2021 - 14:00

Aquesta setmana, 24 alumnes de 3r de primària de l'Escola Bernat Metge han reflexionat sobre les millores que es podrien dur a terme en la remodelació prevista per al 2022 de la plaça Disset de Setembre.

Els infants consideren que la plaça ara mateix és un espai silenciós, ampli i divertit on el principal ús que en fan és el joc i el temps de berenar. Entre les propostes que han realitzat han sorgit idees vinculades amb la creació d’espais de joc i natura, com per exemple la creació d’un lloc per saltar, una pista de bàsquet o un jardí amb flors.

Per altra banda, aquest dimecres 24 de febrer, el Consell dels Infants ha celebrat una sessió telemàtica vinculada als pressupostos participatius, que ha comptat amb 18 consellers i conselleres, on es va debatre i reflexionar sobre l’urbanisme des del punt de vista de la infància.

Es van posar sobre la taula algunes de les propostes fetes per la ciutadania als pressupostos participatius 2020-23, que es troben en la fase de validació, per tal de recollir la veu dels infants incloent les seves aportacions a cadascuna de les propostes.  

També van participar fent proposta als pressupostos participatius l'alumnat de l'Institut-Escola Pepa Colomer, de forma autogestionada entre alumnat, professorat i famílies. 

L'urbanisme condiciona la nostra vida

El debat va permetre prendre consciencia de com l’urbanisme pot condicionar la vida de les persones i va integrar alguns conceptes clau a la reflexió com l’autonomia, la cohesió social, el medi ambient i la inclusió social i com cal tenir-los molt presents en el disseny d’espais a la ciutat.

Les assistents van plantejar la necessitat d’incorporar a les propostes espais on socialitzar amb altres infants, la d’integrar a les seves mascotes en espais de la ciutat, així com la d’adaptar els espais en funció de l’edat dels infants per tal d’afavorir la convivència entre grans i petits.

Els infants van mostrar també interès en la creació de més espais d’oci en els entorns de la ciutat que siguin accessibles per a tots els infants i van valorar positivament espais naturals on poder relaxar-se i jugar.

Totes les valoracions realitzades pels infants en ambdós tallers complementaran tant les propostes dels pressupostos participatius com l’informe final que s’elaborà per la remodelació de la plaça Disset de Setembre.

L’impuls de la participació en la infància i tenir present la seva opinió en els processos participatius que es duen a terme a la ciutat és cabdal per fer del Prat una ciutat millor adaptada a les seves necessitats i les de la resta de les persones en les diferents etapes i en les diferents esferes de vitals.

Cal destacar altres processos participatius on la participació dels infants ha estat present, com el projecte de Camí Escolar (proposta sorgida dels darrer pressupostos participatius) i la previsió de seguir sumant la seva opinió en futurs processos com el Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA).

 

 

 

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 23 abril, 2024 - 13:15

Acte de lliurament de premis del concurs literari de Sant Jordi 2024 del CFA Terra Baixa

El centre entrega també els guardons del concurs GIMPJordi d’elaboració de...

dilluns, 22 abril, 2024 - 14:15

Clou el projecte que ha renovat les persianes del barri de Sant Cosme

El projecte es va iniciar al maig de l’any 2023, amb la pintada de 8...

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...