Esteu aquí

Al febrer, marató d'estalvi energètic a quatre equipaments municipals

El Prat participa, juntament amb Granollers, Sant Cugat i Sant Boi, en la "Marató de l'Estalgia"

dijous, 21 gener, 2016 - 12:15

Durant el mes de febrer, quatre equipaments municicipals del Prat miraran d'estalviar el màxim d'energia possible i l'Ajuntament destinarà els diners estalviats a programes de lluita contra la pobresa energètica.

Es tracta d'una iniciativa anomenada "Marató de l'Estalgia", paraula que ve de combinar els conceptes estalvi i energia. En aquest projecte també hi participen els municipis de Granollers, Sant Cugat del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

En el cas del Prat, els equipaments que participaran són el CEM Sagnier, el CEM Fondo d'en Peixo, les oficines municipals del carrer del Centre i el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.

Els treballadors i treballadores d'aquests quatre equipaments proposaran idees i actituds per estalviar el màxim d'energia possible, com per exemple fer servir les escales enlloc de l'ascensor, apagar aparells electrònics i llums quan no es fan servir, regular millor la temperatura de la calefacció, etc.

L'Ajuntament del Prat s'ha marcat com a objectiu estalviar un 10% d'energia, que traduït en diners serien uns 6.000 € (aquests quatre equipaments cosumeixen uns 500.000 kw /mes d'energia, l'equivalent a uns 900 domicilis del Prat). A més d'electricitat i gas, l'objectiu d'estalvi també es farà amb l'aigua.

A més de la implicació dels treballadors i treballadores dels equipaments també s'espera la col·laboració de les moltes persones usuàiries que els fan servir, especialment els complexes esportius i el centre cívic, on trobaran cartells i fulletons informatius.

Els diners estalviats es destinaran a programes de lluita contra la pobresa energètica, com ara l'ajuda al pagament de factures d'electricitat o gas a famílies que no les poden afrontar.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 19 febrer, 2020 - 11:45

Afectacions al trànsit dels actes del Carnaval 2020

El Carnaval del Prat 2020 se celebrarà del 20 al 26 de febrer, amb actes que provocaran alteracions en el trànsit de vehicles i en el servei de diverses línie...

dilluns, 17 febrer, 2020 - 12:15

El professorat del Prat es forma per treballar projectes de sostenibilitat i medi ambient

L’objectiu és crear projectes participatius que impliquin a la comunitat...
botoa_app_amb tu un prat millor.png

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:15

L'app "Amb tu, un Prat millor" permet resoldre 1.500 incidències l'any 2019

El nombre d'avisos creix gairebé un 50 % respecte de l'any anterior