Esteu aquí

Al febrer, marató d'estalvi energètic a quatre equipaments municipals

El Prat participa, juntament amb Granollers, Sant Cugat i Sant Boi, en la "Marató de l'Estalgia"

dijous, 21 gener, 2016 - 12:15

Durant el mes de febrer, quatre equipaments municicipals del Prat miraran d'estalviar el màxim d'energia possible i l'Ajuntament destinarà els diners estalviats a programes de lluita contra la pobresa energètica.

Es tracta d'una iniciativa anomenada "Marató de l'Estalgia", paraula que ve de combinar els conceptes estalvi i energia. En aquest projecte també hi participen els municipis de Granollers, Sant Cugat del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

En el cas del Prat, els equipaments que participaran són el CEM Sagnier, el CEM Fondo d'en Peixo, les oficines municipals del carrer del Centre i el Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.

Els treballadors i treballadores d'aquests quatre equipaments proposaran idees i actituds per estalviar el màxim d'energia possible, com per exemple fer servir les escales enlloc de l'ascensor, apagar aparells electrònics i llums quan no es fan servir, regular millor la temperatura de la calefacció, etc.

L'Ajuntament del Prat s'ha marcat com a objectiu estalviar un 10% d'energia, que traduït en diners serien uns 6.000 € (aquests quatre equipaments cosumeixen uns 500.000 kw /mes d'energia, l'equivalent a uns 900 domicilis del Prat). A més d'electricitat i gas, l'objectiu d'estalvi també es farà amb l'aigua.

A més de la implicació dels treballadors i treballadores dels equipaments també s'espera la col·laboració de les moltes persones usuàiries que els fan servir, especialment els complexes esportius i el centre cívic, on trobaran cartells i fulletons informatius.

Els diners estalviats es destinaran a programes de lluita contra la pobresa energètica, com ara l'ajuda al pagament de factures d'electricitat o gas a famílies que no les poden afrontar.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 5 març, 2021 - 13:30

Els autobusos nocturns faran parades intermèdies a demanda

A partir de dilluns, 8 de març, pensant preferentment en dones i menors
Papallona

divendres, 5 març, 2021 - 12:15

El Prat s'afegeix com a punt d'estudi de l’Observatori Metropolità de Papallones

La Platja del Remolar i el Parc del Riu són les noves zones incorporades a...

divendres, 5 març, 2021 - 12:00

Diumenge finalitza el procés participatiu per a la remodelació de la plaça de l’Estany de Sant Maurici

Es pot participar a través del web Decidim El Prat