Esteu aquí

Al Centre Cívic Jardins de la Pau, commemorem el 25-N amb les veïnes, usuàries i col·laboradores

Tota la setmana passada es van succeir una sèrie d'activitats envers el 25-N basades en la dinamització comunitària i seguint els eixos de dansa, fotografia, cultura digital...

dimarts, 1 desembre, 2020 - 10:00

El passat dia 25 de novembre va ser el dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones i des del Centre Cívic Jardins de la Pau, vam decidir commemorar-ho amb un seguit d'activitats de diversos àmbits. Enguany arribem fins a les 80 víctimes, fet que ens demostra que la situació, per desgràcia, no millora. 

Amb el grup de Te-rtúlies del Centre Cívic, hem organitzat l'acte de "Les Veïnes de Jardins de la Pau diuen NO a la violència envers les dones", amb la creació d'una pancarta gegant on totes les persones del Prat que volguessin participar, poguessin deixar la seva empremta en senyal de protesta d'aquesta violència que segueixen patint tantíssimes dones.

La cultura digital és un dels punts forts del nostre centre, així que vam treballar la menstruació conscient a través d'una píndola formativa. El taller consistia en fer una formació de diferents aplicacions mòbils per poder portar un control més estricte sobre la menstruació i les possibles reaccions del cos durant el cicle menstrual (estat anímic, símptomes, desajustos, etc.). Durant l'activitat es va crear un espai segur on poder parlar, compartir informació, aprendre les unes de les altres i aclarir mites sobre un fet que afecta a totes les persones menstruants, i que encara és tabú.

D'altra banda, i donada la situació actual, també vam oferir dues píndoles en format digital que podeu veure a les nostres xarxes socials (Facebook i Instagram) dins el marc del 25-N:

  • La primera va ser l'oferiment d'unes nocions bàsiques de defensa personal a càrrec de Karin Konkle, professora de defensa personal feminista. A través d'un vídeo, ens podem apropar a unes nocions bàsiques de defensa personal per poder disposar d'eines en el cas que algun dia ens trobem en una situació de perill. Us convidem a conèixer la seva feina consultant el seu lloc web on podeu contactar amb ella i aprofundir més en el tema.
  • Dins de la línia de dansa, el Twerking és un taller consolidat de l'oferta formativa de Jardins de la Pau, i amb la Marina Tena, la nostra professora hem treballat una píndola virtual. Ella ens explica quins són els beneficis de la pràctica d'aquest ball i ens ensenya els seus passos principals. Durant aquests anys, juntes hem descobert aquesta dansa tan complerta que ens ajuda a observar-nos, mobilitzar energies, acceptar-nos tal com som i generar endorfines.

Altrament i treballant la línia de fotografia, des de les Tardes Joves es treballarà el dimarts dia 1 de desembre, una acció virtual relacionada amb fotografies icòniques de personatges femenins que han marcat la nostra història.

Recordem, però que la lluita és diària, a través de les nostres accions, els nostres judicis, i aprenent a identificar aquestes violències, no tolerar-les, demanant ajuda si és necessari i denunciant-les.

Des del Centre Cívic no podem estar més agraïdes a totes aquestes veïnes i usuàries per la seva dedicació i participació en totes les accions que hem volgut dur a terme dins el marc del 25N. Des de Jardins, ara i sempre, diem ben fort NO a la violència envers les dones.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 octubre, 2021 - 12:30

Nova reunió de la comissió d’Accessibilitat de la ciutat

El passat 26 d’octubre la comissió d’Accessibilitat, pertanyent al programa municipal de les Persones amb Diversitat Funcional, va celebrar la seva d...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:30

Quatre experts del sector educatiu i cultural reflexionen sobre l’aposta municipal IntersECCions

Aprofundeixen sobre l’exercici dels drets culturals, la connexió de l’escola...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:00

La Percussió com a eina d'inclusió a L'Escola d'Arts en Viu

El grup de percussió inclusiva recupera la seva activitat al 100%