Esteu aquí

Aigües regenerades per la depuradora es potabilitzaran

És una de les darreres mesures que pren el Govern català en la lluita contra la sequera.

divendres, 11 abril, 2008 - 14:12

Aigües regenerades procedents de la depuradora del Baix Llobregat, ubicada al nostre municipi, es bombaran uns vuit quilòmetres riu amunt a través d'una canonada fins a l'alçada de Molins de Rei. Seguint el curs del riu, aquestes aigües, encara no potables, seran captades per la planta potabilitzadora de la Fontsanta, a Sant Joan Despí, que les introduirà a la xarxa de consum metropolità d'aigua de boca.

Aquesta mesura, que ja estava prevista per a l'any 2012, s'avançarà al mes de juny o juliol d'enguany, a fi d'afegir-la a la bateria de projectes que preveu el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat per pal·liar els efectes de la sequera que pateix Catalunya. La inversió necessària és de 28 milions d'euros. Amb aquesta operació s'aconseguiran 2,5 hectòmetres cúbics més d'aigua potable al mes per a la xarxa metropolitana.

A banda d'incrementar la quantitat d'aigua potable disponible, aquesta mesura també afavorirà la recuperació dels aqüífers amb el propòsit, també, d'augmentar la disponibilitat d'aigua. Fins ara, una part de l'aigua procedent de la depuradora s'aboca al mar i la resta es bomba riu amunt fins a Sant Boi per destinar-la a usos agrícoles i a dotar el tram final del riu d'un mínim cabal ecològic.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...