Esteu aquí

Aena adjudica la reconstrucció de la Granja de la Ricarda

TEMES: Urbà

I també les de construcció del Centre Cultural Aeronàutic.

dijous, 29 novembre, 2007 - 14:47

L’ens públic Aena (Aeropuertos Espanyoles y Navegación Aérea) ha adjudicat avui les obres de reconstrucció de la Granja de La Ricarda i de construcció del Centre Cultural Aeronàutic. Les obres tenen un pressupost conjunt de més de 6,7 milions d’euros.

Tots dos projectes formen part de les mesures compensatòries acordades a la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) de l’ampliació de l’aeroport del Prat.

La Sala de Premsa de la Casa de la Vila del Prat ha acollit aquest migdia una roda de premsa de presentació de tots dos projectes.

Granja de la Ricarda
El projecte de reconstrucció de la Granja de La Ricarda ha de començar aquesta tardor i estar acabat en 18 mesos, i suposarà el més important d’aquestes característiques que s’ha fet a Europa amb un edifici emblemàtic, que ocuparà uns 4.000 metres quadrats.

L'edifici acollirà el futur Museu del Delta, on a banda d’exposicions també hi haurà un espai dedicat a conferències i xerrades. També hi haurà la seu del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, l’anomenat CREAF, i es preveu que s'hi instal·lin altres organismes i entitats relacionades amb el territori i el medi ambient.

La Granja de la Ricarda es reconstruirà en l'àmbit del Prat Sut, en uns terrenys situats entre el camí de Cal Silet, el barri de les Palmeres i els canals de la Dreta i de Trasvassament. L’edifici estarà a 10 minuts a peu de la futura estació de metro de Sant Cosme.

Al final d'aquesta notícia podeu consultar, en format Pdf, una imatge aèria amb la ubicació de la Granja de la Ricarda reconstruïda.

Centre Cultural Aeronàutic
Per la seva banda, el Centre Cultural Aeronàutic serà un equipament de més de 3.000 metres quadrats on, a través d’una sala de projeccions i conferències i una altra d’exposicions, es podrà repassar la història de la navegació aèria, amb una sala dedicada a la història de l’aeroport del Prat.

Un taller, un magatzem per guardar avions per restaurar i una biblioteca completaran aquest Centre Cultural Aeronàutic, un edifici amb forma d’hangar que es construirà en uns terrenys situats entre el parc Nou i les terminals de l’aeroport.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 5 agost, 2019 - 09:15

Els dies 7, 8, 11 i 12 es farà tractament fitosanitari d'arbrat urbà

Les operacions es duran a terme en horari nocturn i l'objectiu és eliminar...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

Nova tongada d'asfaltatge de carrers durant l'estiu

Durant les properes setmanes, l'Ajuntament asfaltarà diversos trams de carrers a la ciutat, que durant els treballs quedaran tallats al trànsit: · Del dim...

dimecres, 31 juliol, 2019 - 08:45

L'Ajuntament instal·la dues taules per jugar a escacs al carrer

Properament col·locarà tres taules de ping-pong