Esteu aquí

Adif es compromet a reparar els espais públics i els habitatges afectats per les obres de l'AVE

Signa un conveni amb l'Ajuntament.

divendres, 11 juliol, 2008 - 15:22

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i el president d'Adif, Antonio González Marín, han signat aquest migdia, a la seu de la Delegació del Govern de l'Estat a Barcelona, un conveni pel qual Adif repararà els vials i espais públics afectats per les obres de la línia d'alta velocitat al seu pas pel Prat.

González Marín, a més, s'ha compromès a què Adif repari els habitatges afectats per les obres que no figuraven en el llistat inicial elaborat per la comissió de seguiment.

Espais públics
Segons el conveni, Adif començarà a l'octubre les obres de condicionament de vials i d'urbanització completa de superfícies (moviment de terres, paviments, mobiliari urbà, neteja del clavegueram, substitució dels elements afectats) als carrers del Ferrocarril (entre Manuel Beltrand i Prat, amb demolició de l'antic mur perimetral de tancament) i Major (entre Nicolás María Urgoiti i el lateral de l'autovia), amb la repavimentacó i neteja del clavegueram a la resta de vials afectats.

També s'actuarà sobre trams dels vials Nicolás María Urgoiti, Estació, Pintor Grau Sala, Enric Prat de la Riba, Josep Anselm Clavé, Doctor Soler i Torrens, i a la zona del Parc Agrari (cuneta de la Pota Sud) i a la bassa de Ca l'Alaio, que es netejarà.

Està previst que les obres, pressupostades en 1,4 milions d'euros, acabaran a finals d'any.

Habitatges
En l'acte de signatura del conveni, el president d'Adif s'ha compromès a què l'ens públic encarregui un segon estudi a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que haurà de determinar si els desperfectes en un grup d'habitatges del Nucli Antic són fruit o no de les obres de l'AVE.

La comissió de seguiment de les obres va fer un llistat inicial amb 40 habitatges afectats, però l'Ajuntament i la Associació de Veïns del Nucli Antic consideren que s'han de revisar altres 90 habitatges, que són els que estudiarà la UPC.

González Marín ha dit que Adif repararà tots els desperfectes d'aquests habitatges, situats entre el carrer del Ferrocarril i l'avinguda de Josep Anselm Clavé, estiguin o no causats per les obres de l'AVE.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...