Esteu aquí

Actualització de la normativa de les reunions a les comunitats veïnals

Màxim 10 persones, mascareta i distància d'1,5 metres

Edifici residencial al Prat.

divendres, 31 juliol, 2020 - 11:30

Després d’un temps d’incertesa a causa dels nous rebrots de la COVID-19, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament del Prat vol explicar quina és la situació actual de la normativa en relació a les reunions a les comunitats veïnals. L’objectiu és aclarir a la ciutadania quines són les opcions i mesures que han de prendre en tot moment.

A les comunitats veïnals es manté la normativa que permet la possibilitat de fer reunions veïnals si ho demana la presidència o un 20 % de les persones propietàries (segons quotes de participació), tot i no ser obligatòries fins abril del 2021, però s'incorpora una restricció.

La nova particularitat és que a determinades àrees, per prevenció de possibles rebrots, s'han aplicat noves restriccions, com és el cas del Prat. Una d'elles és que no es poden celebrar reunions de més de 10 persones.

Per tant, es poden celebrar reunions de persones propietàries si:

  • Ho demana la presidència o un 20 % de les persones propietàries (segons quotes de participació)
  • Màxim 10 persones assistents
  • Es dugui la mascareta i es mantinguin 1,5 metres entre persones

Des del Servei de Bon Veïnatge i Convivència es recomana:

  • Que si cal realitzar una reunió veïnal, s'esculli un representant per replà o distribucions similars que permeti no superar l'aforament permès
  • Que cada propietari i propietària confirmi l’assistència amb antelació, via correu electrònic o telefònicament
  • Que l'ordre del dia de la reunió sigui clar i detallat per facilitar la delegació de vot

D’altra banda, es manté que en aquells edificis amb zones de lleure comuns, com ara espais oberts, parcs o piscines comunitàries, s’hauran d’aplicar les mesures de seguretat consistents en respectar la distància d’1,5 metres entre persones i l’ús obligatori de les mascaretes, tot i les distàncies de seguretat. A més a més, hauran de disposar de les condicions de neteja, especialment de mans,  desinfecció i ventilació adequada de cada espai.

Per qualsevol dubte relacionat amb com adaptar el funcionament de la comunitat a la situació actual, podeu contactar amb el Servei de Bon Veïnatge a convivencia@elprat.cat o al 93 379 00 50 ext. 5600.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 octubre, 2021 - 12:30

Nova reunió de la comissió d’Accessibilitat de la ciutat

El passat 26 d’octubre la comissió d’Accessibilitat, pertanyent al programa municipal de les Persones amb Diversitat Funcional, va celebrar la seva d...
Tardor LGTBI

dimarts, 26 octubre, 2021 - 13:45

El proper 4 de novembre, nova sessió de la Taula LGTBIQ+

El dia següent el Cèntric Espai Cultural acollirà la presentació del llibre ...