Esteu aquí

Activitats escolars amb perspectiva de gènere a l'Escola Jacint Verdaguer

dijous, 26 abril, 2018 - 09:45

El 8 de març passat, l’AFA de l’Escola Jacint Verdaguer amb col.laboració amb l'escola, van crear un material lúdic per treballar la presència de les dones al món acadèmic, a través de diferents jocs de preguntes.

Tot l'alumnat, des de P3 fins a 6è de primària, va tenir l’oportunitat de conèixer la vida i la trajectòria d’algunes de les dones que han marcat fites importants en la història de la humanitat, dones valentes que van lluitar per fer-se un lloc en professions ocupades majoritàriament per homes. Entre elles, la pintora Frida Kahlo (1907 - 1954), la trombonista Melba Liston (1926-1999), l’astrònoma Hipàtia d’Alexandria (350 - 415), la 1a aviadora catalana, Pepa Colomer (1913-2004) i la pilot Laia Sanz (1985).

Per a l’alumnat més jove, la protagonista va ser la dona més important de les seves vides: la mare.

Hi va haver també espai per abordar la qüestió de la identitat de gènere, prenent com exemple el cas de la Coy Mathis, una nena transgènere que va guanyar una batalla legal a favor de la no discriminació.

Aquestes activitats tenien com a objectiu donar visibilitat a les dones i crear referents femenins en professions socialment masculinitzades. Nens i nenes tenen la mateixa capacitat d’aprenentatge, però els estereotips i els prejudicis provoquen que moltes noies no apostin per segons quines titulacions. 

En aquest sentit, l’AFA i l’escola Jacint Verdaguer treballen conjuntament per una educació des de la igualtat i, en aquest cas, van apostar per fer-ho mitjançant el joc, un instrument que serveix per construir identitats.
 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 23 novembre, 2020 - 13:30

Dimecres, diferents activitats per commemorar el Dia per a l’eliminació de la violència contra les Dones

A més, demà dimarts es realitzarà una taula rodona amb conegudes periodistes...

divendres, 20 novembre, 2020 - 16:30

Aquest divendres es commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants

Els propers mesos, el Prat engegarà un procés participatiu per convertir-se...