Esteu aquí

Activitats de tardor per retrobar-nos al Ribera!

Inscripcions obertes per les propostes de circ, cultura digital, 'fet a mà', gastronomia i auxiliars de conversa en anglès

dimarts, 5 octubre, 2021 - 15:00

Amb l'arribada de la tardor, també arriben un seguit de propostes i activitats impulsades des del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, per retrobar-nos i continuar apostant per una cultura segura i de confiança. Seguim treballant per donar continuïtat als projectes i grups que conviuen a l'equipament, com és el cas de L'Orquestra de Barri, que reprèn la seva activitat i torna a sonar a la sala gran del Ribera, i les Passejades de Proximitat, que també s'engeguen de nou per descobrir nous camins del territori.

Arts Visuals: Terra de Canvi, Fet a Mà i La Tafanera del Ribera

El projecte guanyador de la convocatòria Unzip “Terra de canvi” de Margherita Isola, s'endinsa en l'etnobotànica participativa generant un viver de plantes medicinals que es recollirà amb un herbari tèxtil, tot vinculat a la línia "Fet a Mà" del Ribera. A més, cada dimarts a la tarda, a partir del 19 d’octubre, ens reunirem per aprendre a brodar amb “Iniciació al brodat botànic” amb l’Elvira Cañero (@coolinquiet).  

Continuant en la línia d'arts visuals, La Tafanera del Ribera acull dues exposicions durant la tardor. D'una banda, ja es pot visitar l’exposició "Quan parles fas màgia", que forma part d’una campanya del Voluntariat per la llengua (VxL);   i d'una altra, a partir del 15 d'octubre, podreu visitar "El sueño de los Cheros Guanacos", i esteu convidades a la seva presentació el dissabte 16 a les 17 h, al Ribera.

Amb l'objectiu de promoure les trobades d'aficionades a les tècniques manuals amb vincle a l'Espai Fet a Mà del Centre Cívic, organitzem diverses propostes.  En primer lloc, per impulsar les trobades del grup ScrapPrat, el 14 d’octubre comença “Scrap a mida”, un seguit de trobades amb l’Eliana Tapia (@creativaenperspectiva) obertes a totes les persones amb un mínim coneixement d’Scrap i amb moltes ganes d’aprendre i compartir idees i tècniques noves i conegudes. En segon lloc, reprenem el ganxet amb les practicants que ja ténen coneixements previs, amb la "Trobada de ganxet", i us convidem a iniciar-vos en aquest món al taller d'iniciació al ganxet.

Circ: Iniciació als aeris

En la línia d'arts en viu, continuem donant bombo al circ amb el taller d’"Iniciació als aeris"! Els dimecres al vespre, la Levi de Kanaya Circ us acompanyarà mentre aprendreu a pujar a la tela, a fer nusos i figures mentre treballeu l’equilibri, la força, la resistència i l’estètica. Es tracta d’un taller trimestral, del 20 d’octubre al 22 de desembre.

Cultura Digital: Klub Infantil Tecnològic i Dilluns Digitals

Continuem amb el Klub Infantil Tecnològic en l'àmbit de cultura digital, i presentem noves activitats: a l'octubre podreu aprendre a crear videojocs de tipus arcade, i al novembre, us podreu apropar en família a l'enviament de missatges amb micro:bits

D'altra banda, els Dilluns Digitals continuen en marxa amb l'assessorament digital bàsic individual amb cita prèvia, i també ofereixen a l'octubre un monogràfic anomenat: "Com organitzem les fotos del telèfon mòbil?", on aprendreu a organitzar les vostres fotos del telèfon mòbil i guardar-les a l'ordinador, a un altre suport digital, o al núvol. Quatre sessions gratuïtes a càrrec de la Bárbara Braillowsky, els dilluns a la tarda, a partir del 18 d’octubre.

Gastronomia: Castanyada a La Cuina del Ribera

Per celebrar la Castanyada us convidem a La Cuina del Ribera, amb un taller per preparar “Nous àpats de castanyada” amb la María Álvarez. Dues sessions el 20 i 27 d’octubre a la tarda, per conèixer receptes amb els ingredients d'aquesta festivitat, però amb idees innovadores. 

Auxiliars de conversa en anglès: Enribera't with us!

Per últim, una gran novetat! Aquest curs el Ribera formarà part del projecte d’Interseccions "Auxiliars de conversa". Aquest programa té la intenció d’apropar l’anglès a la ciutadania, i des del Centre Cívic ho farem oferint sessions setmanals gratuïtes els dimarts a la tarda, en dues franges horàries per infants i adults. En aquestes sessions es faran activitats vinculades a les línies del projecte del Ribera, amb l’anglès com a canal de comunicació. Enribera't with us!

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Els English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès

Ja estan obertes les inscripcions del 2n trimestre

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Indisciplinats, el cicle que trenca les disciplines

La Capsa, el dispositiu /Unzip i el Teatre L’Artesà presenten el festival...

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...