Esteu aquí

Activitats per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBI

Se celebrarà com cada any, el 28 de juny.

dimarts, 22 juny, 2021 - 14:30

L’Ajuntament del Prat de Llobregat es suma un any més a la commemoració del Dia per l’Alliberament LGTBI amb l’objectiu de reivindicar i defensar els drets d’aquest col·lectiu, amb diferents formacions, activitats i accions simbòliques.

Formacions

La importància de la formació específica en clau de gènere i de respecte per la diversitat sexual és un element clau.

Al Prat es dona durant tot l’any, i en aquest mes de juny hi ha una acció formativa per la comunitat educativa i per la ciutadania en general, anomenada “Imprescindibles”. Una formació intensiva en format virtual per ampliar la mirada al voltant del gènere, que pretén oferir una sèrie de recursos que permetin crear entorns educatius més inclusius. Les inscripcions estan obertes.

Activitats

Ja es pot veure al Youtube de l’Ajuntament, el manifest que el Consell dels Infants va fer en favor de la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

També es pot visitar ja a la Biblioteca Municipal Antonio Martín, l’exposició LGTBIQ+. Una mostra de llibres infantils i juvenils, còmics i pel·lícules que mostren la diversitat de famílies, de sexualitats i de gèneres.

Per altra banda, el dia 28 de juny, al Lloro, es repartiran polseres amb motiu del Dia per l’Alliberament LGTBI. A més hi haurà un divertit photocall per pujar les imatges a les xarxes amb el lema #OrgullPrat.

El mateix dia, els serveis de Joventut de l’Ajuntament publicaran al seu espai web la guia de recursos LGTBI Joves.Prat.

A més, l’entitat LGTBI Pota Blava durà a terme una activitat en línia anomenada “Cuentos con perspectiva” que podreu seguir al seu canal d’Instagram.

Accions simbòliques

A més de les activitats, també es realitzaran diferents accions simbòliques a la ciutat per fer visible la lluita de l’Ajuntament i de les entitats contra tota mena de discriminació envers el col·lectiu LGTBI.

Primerament, es penjarà la bandera LGTBI a la façana de l’Ajuntament i ja per la nit, la torre de l’aigua de la plaça Catalunya, s’il·luminarà amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Per altre banda, també es pintaran amb els colors de la bandera LGTBI diferents bancs de la ciutat, situats a prop dels Centres de Salut.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 28 juliol, 2021 - 11:00

El Fòrum de les ciutats amb el Consell de Formació Professional denuncia la manca de places per al curs 2021-2022.

El Fòrum de ciutats amb Consell de la Formació Professional està conformat...
 piromusical_festa_major.jpg

dimecres, 28 juliol, 2021 - 10:30

La Festa Major es prepara adaptada a la pandèmia

Ajuntament i entitats treballem en una Festa Major diferent, ajustada a les...

dimecres, 28 juliol, 2021 - 09:15

Restriccions als viatges fora de Catalunya per la covid-19 i informació sobre viatges al país

Informació per viatjar a l'estranger