L’Ajuntament del Prat aposta per la coeducació com a eina transformadora, ja que l’educació té poder transformador. Es posa el focus en la seva funció socialitzadora i en la vesant comunitària. D’aquesta manera, els agents educatius són els protagonistes de les intervencions com a persones adultes que acompanyen les criatures en la descoberta del món i de si mateixes.

Des d’aquesta concepció àmplia de l’educació, i present al llarg de tota la vida i també a tots els seus espais. Es situa les persones al centre, en un context global, posant èmfasi en la vessant estructural de les relacions i jerarquies que s’estableixen dins dels diferents grups. Amb aquest projecte es posa de relleu la importància dels processos comunitaris com a una eina clau per aconseguir una veritable transformació, posant l’èmfasi en la generació d’espais de trobada per a la reflexió i la cerca d’estratègies col·lectives.

A tal efecte, es proposen dues formacions intensives d’estiu, adreçades a la comunitat educativa del Prat de Llobregat: mestres, famílies i personal educatiu de lleure amb infants de l’etapa infantil i primària; i una altra per secundària.

Les inscripcions s’obriran a partir del dilluns 7 de juny. I la formació s’iniciarà a partir del 28 de juny, un cop finalitzat l’actual curs escolar.

Seran impartides per expertes de la Cooperativa CoeducAcció, una cooperativa feminista que treballa per a la incorporació de la perspectiva de gènere a l’educació.

Es compta amb el suport de Servei Educatiu del Baix Llobregat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. I el professorat que realitzi aquesta formació, podrà disposar del seu reconeixement i acreditació.

Agenda


Carregant cursos...

Carregant cursos...