Esteu aquí

Activat el protocol davant de quatre casos positius d’alumnes amb covid al Prat

S’han confinat quatre grups d'aula en quatre centres educatius i el 99,2% dels grups de la ciutat continua la seva activitat presencial

El Prat covid escoles inici curs

dilluns, 21 setembre, 2020 - 15:45

Avui ha començat la segona setmana del curs presencial a la ciutat i, de moment, s’han detectat 4 casos positius de COVID-19 entre l’alumnat. Això ha comportat, com a mesura preventiva, l’aplicació dels protocols corresponents: s’han confinat els quatre grups bombolla dels 350 que hi ha a la ciutat (el 0,8%). La gran majoria de l’activitat lectiva de la ciutat segueix de forma presencial i es realitza amb totes les mesures de seguretat sanitària establertes.

Dels 350 grups escolars estancs, també coneguts com a “grups bombolla”, que hi ha a la ciutat, els tres que s’han vist afectats de moment per la presència dels tres primers casos positius són a les escoles Sant Jaume, Charles Darwin i Can Rigol. L’Institut Illa dels Banyols també s’ha tancat preventivament per un quart positiu aquest dilluns, i demà reprendrà tota l'activitat menys la del grup lectiu en el qual s'ha registrat el positiu.

Aplicació del protocol

La detecció de casos positius era una possibilitat prevista i esperada des de l’inici del curs. Per tant, s’ha actuat seguint tots els protocols de prevenció i seguretat sanitària establerts pels centres educatius des de fa setmanes.

Seguint aquests protocols establerts, els centres educatius, en contacte amb els serveis de Salut, han comunicat a les famílies la detecció dels positius.

Així mateix, s’han pres les mesures previstes, que en el cas dels centres d’infantil i primària és el confinament dels grups bombolla on s’han registrat els positius.

En el cas de la FP, el departament de Salut de las Generalitat ha indicat el tancament cautelar durant 24 hores del centre. Després d'haver portat a terme una neteja i desinfecció, demà aquest institutit reprendrà la seva activitat presencial, excepte en el cas del grup on s'ha detectat el positiu.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 octubre, 2020 - 15:00

La Biblioteca Antonio Martín modifica serveis i horaris

Seguim actius i connectats per a oferir cultura de proximitat

divendres, 30 octubre, 2020 - 14:30

Entren en vigor noves mesures per reduir els contagis de COVID-19

De divendres a diumenge no es pot sortir del Prat, tret de casos...

divendres, 30 octubre, 2020 - 14:30

Se suspèn l'activitat presencial al Ribera i la pràctica cultural continua en línia

Les restriccions estaran vigents fins al pròxim 13 de novembre