Esteu aquí

Activada la fase d'alerta del Pla per Onada de Calor de la Generalitat de Catalunya

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, es mantindran les temperatures molt elevades fins a mitjans de la setmana vinent.

Imatge d'arxiu (Maxpixel.net)

dijous, 2 agost, 2018 - 13:15

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor. Segons  les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, l'episodi d'onada de calor afectarà de manera generalitzada el territori entre avui i mitjans de la setmana vinent. La calor s’intensificarà demà divendres i dissabte.

Davant de la pujada de les temperatures, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) també ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

 

 

Les recomanacions de Protecció Civil per a la ciutadania són: 

- Hidratar-se molt sovint, bevent força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.

- Evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, millor realitzar-les en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.

- Convé que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.

- Les persones que surten a fer esport com córrer o anar en bicicleta ho haurien de fer en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

- Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que, a diferència dels adults, nens i nenes i persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

- Si no disposeu de ventilador o aire condicionat, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament com una biblioteca on hi hagi aire condicionat. 

- Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

- Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Quines temperatures es consideren prou altes per una onada de calor?

Es considera que ens trobem davant d'una onada de calor quan, durant més de tres dies seguits, es preveu que se superi el denominat percentil 98, és a dir, aquella temperatura que només es produeix en el 2% dels dies dels mesos d'estiu.  En el cas del Prat de Llobregat, aquesta temperatura és de 34,3 graus. 

Compartir

Noticies relacionades

Accessibilitat contenidors

dilluns, 12 abril, 2021 - 13:00

Més de 80 actuacions per millorar l’accessibilitat de contenidors i parades d’autobús

Principalment, es taparan escocells als arbres de la via pública que...

dilluns, 12 abril, 2021 - 10:45

Només dos grups bombolla escolars confinats al Prat

A partir de la informació que la Generalitat posa a disposició a través de l’eina informàtica Traçacovid sobre els casos covid-19 als centres educatius d...

dilluns, 12 abril, 2021 - 09:45

Comença la fase de votacions dels pressupostos participatius

Del 12 d'abril al 2 de maig