Esteu aquí

Acord entre Ajuntament i Generalitat per a una nova residència i centre de dia públics

Tindrà 140 places, de les quals 84 estaran concertades per la Generalitat i 30 per l’Ajuntament

Ple municipal de l'Ajuntament del Prat.

dimarts, 9 abril, 2019 - 08:30

El darrer ple municipal del Prat, celebrat el dimecres 3 d’abril, va aprovar amb la unanimitat dels grups polítics la proposta de protocol entre l’Ajuntament i la Generalitat per impulsar una nova residència i centre de dia públics per a gent gran a la ciutat. El protocol serà subscrit properament entre les dues administracions.

Actualment, el Prat és un dels municipis del Baix Llobregat amb més necessitats de places residencials per a gent gran. Davant d’aquesta situació, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, com a organisme competent en aquesta matèria, s’ha compromès amb l’Ajuntament del Prat a donar suport i finançament per posar en marxa aquests serveis.

A l'Eixample Sud

Els terrenys on s’edificarà el nou equipament són propietat municipal i, fins al moment, l’Ajuntament ha efectuat la gestió urbanística necessària, així com els estudis tècnics i econòmics d’anàlisi de la viabilitat del projecte de construcció i prestació d’aquests serveis a la ciutat. El nou equipament estarà ubicat al carrer de Jaume Casanovas 219  -233, a l'Eixample Sud, i comptarà amb 140 places de residència assistència i 30 de centre de dia per a persones grans amb dependència.

140 places de residència i 30 de centre de dia

De les 140 places de la residència de gent gran, 84 seran concertades per la Generalitat i 30 per l’Ajuntament. Les 30 places municipals corresponen a les actuals de la llar residència municipal El Penedès, que s’integraran al nou equipament. Les 30 places del centre del dia seran totes concertades pel govern català.

La concertació de places per part de la Generalitat representà una aportació anual aproximada de 2.021.087 €, atenent a les actuals tarifes mensuals per a places de centre de dia i residència assistida segons el grau de dependència, que estableix el propi Departament de Treball, Afers Social i Famílies.

Després de la signatura d’aquest protocol de col·laboració, és previst que l’Ajuntament i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies signin un conveni interadministratiu per fixar els termes d’aquesta col·laboració.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 18 setembre, 2019 - 13:30

El Parc Nou del Prat acull l’11è Festival Esperanzah! de l’11 al 13 d’octubre

La programació completa del festival solidari de música i cultura es va...

dimecres, 18 setembre, 2019 - 10:15

La fira de Festa Major funcionarà 3 hores sense soroll ni llums pels infants amb hipersensibilitat sensorial

Es tracta d’una prova pilot acordada amb les entitats de firaires i la taula...

dimarts, 17 setembre, 2019 - 12:30

El Lloro ofereix suport per a la complementació de beques del Ministeri d'Educació per a estudiants

Sessions els dies 17, 18 i 19 de setembre